Evladımı HDP'den istiyorum

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 13.10.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eylemi kararllkla devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 771inci gününde sürüyor.

Hakkarinin emdinli ilçesinden 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Zübeyde için oturma eylemini sürdüren anne Esmer Koç, kznn HDPliler tarafndan kaçrlarak terör örgütü PKKya verildiini söyledi.

Evladn 8 yldr aradn ve yüreine ate dütüünü anlatan Koç, Neden kendi çocuklarn göndermiyorlar? Hep fakir fukarann çocuklarn daa gönderiyorlar. Evladm HDP ve PKKdan istiyorum. Kzm HDP ve PKKya brakmayacam. Ömrümün sonuna kadar kzm için mücadele edeceim. Devletimizin gücüyle evladm alacam. diye konutu.

Koç, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Vann Gürpnar ilçesinden gelerek olu Mikaile kavumak için eylem yapan baba Yusuf Erdinç ise evladnn Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandrlarak daa götürüldüünü aktard.

Evladndan 5 yldr haber alamadn dile getiren Erdinç, unlar kaydetti:

Evladm sa m, ölü mü bilmiyorum. Olum için buraya geldim ve onu HDPden istiyorum. Buraya dilenmeye deil, evladm için geldim. Olumun elinden kalemi aldlar, eline silah verdiler. Eylemi sonuna kadar sürdüreceim. Olum için buray terk etmeyeceim.

çOCUUMU çOK ÖZLEDM, YÜZÜNE HASRET KALDIM

Diyarbakrda 2016 ylnda kaçrlan olu Aziz için eylemini sürdüren Güzide Demir, 2 yla yakndr HDP önünde olduklarn ve kalmaya da devam edeceklerini söyledi. Demir, Olumu HDP alp PKKya teslim etti. Ben çocuumu istiyorum onu getirene kadar biz buradan kalkmayacaz. çocuumu çok özledim, yüzüne hasret kaldm. 6 yldr olumu görmedim, sesi bana gelmedi. Bir sesini duysam bana yeter. Olum neredeysen gel eve, ben seni çok özledim. 6 yldr senin peinde geziyorum. Ben seni aryorum ama bulamyorum. Güvenlik güçlerine teslim ol. Hayali okumakt, sabah gitti ve bir daha gelmedi. Aradk ama bulamadk diye konutu.

Ana Sayfaya Git