Evladımızı istiyoruz!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 14.07.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 315inci gününe girdi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden gelerek, 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için eylem yapan anne Zümrüt Salim, çocuklarna kavuuncaya kadar evlat nöbetine devam edeceklerini söyledi.

Olumu HDPliler daa gönderdi. Olumu HDPden istiyorum. Sonuna kadar olumun peini brakmayacam. ifadelerini kullanan Salim, evladna, güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Salim, Olum oralar senin yerin deil. Sen hafz olmak için Kuran- Kerim kursuna gidiyordun. Kurban Bayram yaklayor, dön, gel. dedi.

NALLAH BU çADIRDA HERKES O MUTLU GÜNÜ YAAYACAK

Olu Fatih Demir için oturma eylemi yapan Abdullah Demir de, tek isteinin evladna kavumak olduunu ifade ederek, çocuuna kavumadan eylemi bitirmeyeceini aktard.

Demir, eylemlerine kararlkla devam ettiklerini anlatarak, çocuklarn aileleriyle bulumasndan duyduklar mutluluu belirtti.

nallah Allahn izniyle bu çadrda bulunan herkes o mutlu günü yaayacak. ifadesini kullanan Demir, ailelerin çocuklarn istemekten çekinmemesi gerektiini kaydetti.

Demir, Bunlarda (HDP ve PKK) vicdan merhamet olsayd, 12 yandaki kz daa götürüp, eline silah vermezdi. Kaçrlan çocuklar genelde 13-17 ya aralnda. nsanlk bu mu, adalet bu mu? diye konutu.

Ana Sayfaya Git