Evladına kavuştu

Aylardır oturma eyleminde bulunan Kadran ailesi, PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan çocukları İbrahim Halil Kadran'a kavuştu. Torununa kavuşmanın sevincini oturma eylemi yapan annelerle paylaştı.

Haberler 11.01.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Kadran ailesi, terör örgütü PKKdan kaçp güvenlik güçlerine teslim olan çocuklar brahim Halil Kadrana kavutu. Kadrana kavuan Halime Kadran, sevincini eylemi sürdüren annelerle paylat.

DUYGULU ANLAR YAANDI

Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Kadran ailesi, PKKdan kaçp güvenlik güçlerine teslim olan çocuklar brahim Halil Kadrana kavutu. Kavuma annda duygusal anlar yaand. brahim Halil Kadran, babaannesi Halime Kadran ve halas Gülbahar Airiye sarlarak gözya döktü. Uzun süre sarlan aile bireyleri, hasret giderdi.

BABAANNE, EYLEME DEVAM EDYOR

Diyarbakrda uruna oturma eylemi yapt, 17 yanda daa kaçrlan torunu Halil brahim Kadrana kavuan Halime Kadran, sevincini eylemi sürdüren annelerle paylat.

Buarada, Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti 130uncu gününde sürüyor. çileri Bakan Süleyman Soyludan ald müjdeli haberle torununu barna basan Kadran, HDP il binas önünde evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Ailelerin alklarla karlad Kadran, mutluluunu evlatlar için bekleyiini sürdüren anne ve babalarla paylat. Duygusal anlarn yaand bulumada Kadran, her ailenin evladna kavumas temennisinde bulundu.

Kadran, yapt açklamada, torunuyla bulutuu an yaad heyecan anlatt.

HEYECANLANDII ANI ANLATTI

Torununun yaad sevinci görünce Nineciim yeter, kalbim duracak. dediini ifade eden Kadran, sarldnda torununun kalbinin nasl hzl attn hissettiini belirtti.

Kadran, çok umutluyuz. Eylem yapan annelerin evlatlarnn hepsi gelir inallah. Yllarca bu acy çektim. Kimi görseydim brahim diye sarlyordum. çok sevinçliyim, anlatlamaz bir duygu. Biraz da oktaym. nanmyordum brahim olduuna. Tekrar tekrar yüzüne bakp, brahim sen misin? diye sordum. diye konutu.

Bu srada kendisini arayan dier torunuyla görüen Kadran, kardeinin, yllar sonra kavuaca aabeyine hediye telefon aldn örendi.

NALLAH BZM EVLATLARIMIZ DA GELR

Daa 4 yl önce kaçrlan olu Adil Kabakl için Gaziantepten gelerek oturma eylemi yapan anne Cennet Kabakl, 130 yl da sürse eylemi sürdürmekte kararl olduklarn söyledi.

Evladmn anne demesini ve sarlmasn özledim. Olumun sevdii yemekleri yapamyorum. çünkü olum yanmzda deil. Bugün sevindirici bir haber aldk. nallah bizim evlatlarmz da gelir. ifadelerini kullanan Kabakl, ayn sevinci ve mutluluu yaamay arzu ettiklerini kaydetti.

Kabakl, Bu bize bir umut dr. Brakn artk evladm. Bütün annelerin evlatlarn braksnlar. Kimse gözya dökmesin ve ac yaamasn. nallah sonlar gelir de baka anne ve babalarn yürei yanmaz. dedi.

Daa 4 yl önce 15 yanda kaçrlan olu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn ise bir ailenin daha evladna kavumasnn mutluluunu yaadklarn belirtti.

Oluna seslenerek, güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Aydn, öyle konutu: Terör örgütü PKK yöneticileri çocuklar maaralarda ölüme mahkum ediyor. Kendileri ise scak yataklarnda yatyor. HDP ve PKK Kürtleri temsil etmiyor. Herkesin bunlarn iç yüzünü görmesi gerekir. Bunlar Kürtleri kullanyor. Bunlar 13-15 yandaki çocuklar zorla daa götürüyor. çocuklarmz almadan hiçbir yere gitmiyoruz. Umudumuz daha çok artt. Demek ki biz doru adresteyiz ve burada olmaya da kararlyz. Eylemimizi sonuna kadar devam ettireceiz.

Ana Sayfaya Git