Evladına kavuştu!

Evlat Nöbeti'nde 32'nci buluşmada duygusal anlar yaşandı, 7 yıllık hasret sona erdi

Haberler 30.08.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde Evlat Nöbeti tutan ailelerden olan Üstek ailesi, 7 yldr dada olan oullar Metine kavutu.

EVLAT NÖBETNDE MUTLU SON

HDP rnak il bakanl önündeki Evlat Nöbetinde umutla çocuklarnn terör örgütünden kurtarlmasn bekleyen ailelerden olan Üstek ailesinin hasreti sona erdi. 7 yl önce, 15 yandayken bayramda piknie gitme bahanesiyle daa götürüldüü belirtilen aile, oullar Metini terörün pençesinden kurtarmak için büyük umutlarn hiç zaman kaybetmedi. Kandrlarak daa götürülen geçlerden olan Metin Üstek, çileri Bakanl koordinesinde güvenlik güçlerince yürütülen ikna çalmas sonucu, rnakn Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim oldu.

7 YIL SONRA OLUNA KAVUTU

çileri Bakan Süleyman Soylu sosyal medya hesabndan, Evlat Nöbetinde bir güzel haber daha. rnakta Evlat Nöbetindeki aile evladna kavuuyor mesajn paylat.

Güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra salk kontrolünden geçirilen Metin Üstek, rnak l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüüne getirilerek ailesi ile buluturuldu. Duygusal anlarn yaand bulumada anne Emine, baba Ömer Üstek ile 2 abisi hazr bulundu. Evladna büyük bir hasretle sarlan ve brakmak istemeyen anne Üstek, fenalk geçirdi. Buluma srasnda hazr bekleyen salk görevlilerinin müdahale ettii gözü yal anne Üstek, kendine gelir gelmez yine oluna hasretle sarld. Anne Üstek Kürtçe, Allah devletimizden raz olsun. 7 yldr görmediim oluma kavutum diyerek sevinçini dile getirdi.

EVLADINA KAVUAN ALE SAYISI

Dada 7 yldr zor artlarda kalan Metin Üstek, yaplacak olan adli ilemlerin ardndan ailesine teslim edilecek. çileri Bakanl, 2021 yl içerisinde ikna yoluyla teslim olan örgüt mensuplarnn says 136ya yükseldiini, Evlat Nöbetinde 32inci bulumann gerçekletiini açklad.

HEPS ALELERYLE BERABER EVLERNDE

Vanda 2015 ylnda 18 yandayken kaçrlan kzlar Gülcan için ei Pnar Biçer ile evlat nöbetini sürdüren Necmettin Biçer, unlar söyledi: Kzm 6 yldr terör örgütü PKKnn elindedir. 2 yldr HDP il binas önünde eylemimizi sürdürüyoruz. Bu ülkeyi seven, bu ülke benimdir diyen herkesi 3 Eylül günü saat 10da buraya davet ederek eylemimize destek vermeye çaryorum. rnakta eylem yapan annelerimizden birinin çocuu güvenlik güçlerine teslim oldu. Maallah yava yava çocuklarmz geliyor. Bundan sonra da gelmeye devam edecektir. Allah, devletimizi bamzdan eksik etmesin, bu ülke güçlü bir ülkedir. Ben burada dada bulunan ve bir ekilde beyinleri ykanm, terör örgütü PKKya kandrlp götürülen bütün gençlere ve çocuklarmza sesleniyorum; gelin güvenlik güçlerimize teslim olun. Bu ülke hepimizindir, devletimiz adaletlidir. Kesinlikle bir zorluunuz olmayacaktr. Geldiiniz gibi devletimiz sizi bize teslim edecektir. Zaten görüyoruz, 32 tane çocuumuz geldi ve hepsi de u anda aileleriyle beraber evlerinde yayorlar. Kzm eer görüyorsan ya da duyuyorsan, gel güvenlik güçlerine teslim ol, çekinme.

Ana Sayfaya Git