Evladını korudu kendisi ağır yaralı

Diyarbakır'da asansör kazasında çocuğuna sarılarak korumaya çalışan baba ağır yaralandı

Haberler 20.04.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda meydana gelen asansör kazasnda bir kii ar yaraland.

Merkez Kayapnar ilçesindeki bir binada yaayan Muhammet Erdoan (29), 4 yandaki çocuunu sitenin parkna indirdi. Daha sonra evlerine dönmek isteyen baba ve olu asansöre binerek 11. katn tuuna bast. Baba ve olu 11. katta duran asansörde kapnn açlmasn beklerken, halatlarn kopmas sonucu kabin hzla zemine dütü. Kazada ar yaralanan Erdoann olunu, ona sarlarak koruduu örenildi. Erdoan ve kazay hafif syrklarla atlatan olunun kaldrldklar Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

OLUNU KORUMAK STED

KARDEM O SIRADA ZARAR GÖRMEMES çN çOCUUNA SARILIYOR

Erdoann aabeyi Sedat Erdoan, vücudunun çeitli yerlerinde krk olan kardeinin youn bakmda tedavisinin devam ettiini söyledi.

Kardei ile olaya ilikin görütüünü dile getiren Erdoan, Kardeimin anlatt kadaryla asansörün 11. kata çkmasyla dümesi bir oluyor. Düen asansör 6. katta 10 saniye durmasnn ardndan zemine çaklyor. Kardeim o srada zarar görmemesi için çocuuna sarlyor. çocuunda sarlmasndan dolay sadece yüzünde hafif çizik mevcut. Dier eliyle de asansörün bir bölümünü tuttuu omuzunda krk meydana geliyor. Omurgada 3 kemii parçalanyor. dedi.

Erdoan kardeinin oturduu binann 3 yllk olduunu, site yönetimden asansörün bakmnn sürekli yapld bilgisini aldklarn ifade ederek, Her yl bakmlarna göre yeil etiket veriliyor. Olayda ihmali ve kusuru olan kim varsa yasal ilem balatacaz. diye konutu.

MAKNE MÜHENDSLER ODASINDAN AçIKLAMA

Kazaya ilikin Makina Mühendisleri Odas (MMO) Diyarbakr ubesi, oda binasnda basn toplants düzenledi. Burada konuan Oda Ebakan Nevruz Kayran, olayn kendileriyle ilikilendirildiini ve haksz eletirilen oda haline geldiklerini belirtti. Bahse konu kazann gerçekletii ilçe belediyesiyle 5 Temmuz 2018 tarihinden bu yana protokollerinin bulunmad bilgisini paylaan Kayran, yaklak üç yldr ilçe snrlar içinde herhangi bir asansör kontrolü gerçekletirmediklerinin altn çizdi.

çIKARCI YAKLAIMLAR

Kayran kontrollerin, ilgili idarenin protokol yapt farkl A tipi Muayene kurulular tarafndan yapldn kaydederek, Bilinmelidir ki; lgili idarelerin muayene kuruluu tercihi ne yazk ki kamu yarar, teknik, bilimsel gereklilikler dikkate alnmadan, çkarc yaklamlar çerçevesinde yaplabilmektedir ifadelerini kulland.

TAKPçS OLACAIZ

Asansörler insürekli çalan hareketli parçalar içeren makinalar olduunu ve yllk periyodik kontrollerinin düzenli olarak yetkili kiiler tarafndan yaplmas gerektiini vurgulayan Kayran, Kamusal denetimler gerçekletirmenin yan sra, meslek odas ve demokratik sivil toplum örgütü olmamz vesilesiyle toplumu ilgilendiren mesleimize ilikin her tür konunun takipçisi olacamzn bilinmesini isteriz. Yaanan kaza dolaysyla konunun uzmanlarndan bir heyet oluturduumuzu ve teknik olarak hazrlayacamz inceleme raporunu ilgili kurumlarla paylaacamz duyururuz dedi.

Ana Sayfaya Git