Evladının acısı hep tazeleniyor

Diyarbakır'da üç yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü'nün her bayram evlat acısı tazeleniyor.

Haberler 05.09.2017 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda üç yl önce Kurban Bayramnda ihtiyaç sahiplerine kurban eti datrken vahice katledilerek hayattan koparlan Yasin Börünün annesinin acs bayramda daha da katlanyor

6-7 Ekim 2014te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde, merkez Balar ilçesinde bir dernek tarafndan hazrlanan kurban eti paketlerini yoksullara datrken uradklar saldrda arkadalar Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguz ile yaamn yitiren Börünün ailesi bayram buruk geçiriyor.

Ailenin yas sürerken anne Börü her Kurban Bayramnda vahice katledilen evladnn acsn ilk günkü gibi yayor.

Anne Börü, Yasin ve arkadalarnn acsnn unutulmadn ve unutulmayacan söyledi.

PKK yandalarnn yapt katliamn görülmemi bir vahet olduunu vurgulayan Börü, Yasinim üçüncü kattan atld, kurunland, bçakland, yakld ve araba ile üzerinden geçildi. PKKdan baka hiç kimse bu vaheti kimseye yapmamt. Bu olay PKKnn ne kadar zalim ve gaddar bir örgüt olduunu gösterdi. Ne kadar vahi olduklarn herkes gördü. dedi.

Olunun katledilmesiyle çok ac çektiklerini anlatan Börü, aileler olarak aclarnn hep taze olduunu, ölene kadar da unutmayacaklarn aktard.

16 yandaki bir çocuk size ne yapm olabilirdi ki bu kadar zulme ve ikenceye tabi tuttunuz? diye soran Börü, 300 yl geçse de aclarnn hep taze olacan vurgulad.

- smini dahi andmzda vahet aklmza geliyor

çocuumu televizyonda gördüümde yanm yüzünden dolay tanyamadm. diyen Börü, katliam gerçekletirenleri lanetledi.

Vaheti yapanlar Allaha havale ettiini belirten Börü, öyle devam etti:

Olum yaasayd üniversite ikinci snfta olacakt. lk zamanlar okul dönüünü beklerken zamanla kabullendik. smini dahi andmzda vahet, yaadklar o zulüm saatleri aklmza geliyor. Yasin denilince o paramparça edilmi vücudu gözümüzün önüne geliyor. Biz inanmz ki; o mazlumdur ve onu zalimler katletti. Ona kavumay diliyoruz. Onu Allaha teslim ettik, emin yerde ve inallah biz de ona varacaz.

Olunun eyalarndan geriye okul kravatnn kaldn ifade eden Börü, askdan hiç indirmediini, temizlik yaparken dahi ona dokunmadn aktard.

Börü, Kurban deyince aklmza Yasin ve arkadalar geliyor. Kurban Bayram gelince bayram deil onlar kurban verdiimiz bayram geliyor aklmza. diye konutu.

Baz ülkelerde olunun adn tayan okullar açldn görünce çok sevindiini anlatan Börü, unlar kaydetti:

Aklmza gelmezdi ki dünyann öbür ucunda onun ismi yaatlacak. Allah hepsinden raz olsun. nallah insanlar orada okudukça fayda dokunur. Yasin ve arkadalarnn isimleri ebediyete kadar yaayacaktr. Müslümanlar var oldukça unutulmayacaktr. Belki biz onlar kaybettik ama isimleri kyamete kadar yaayacak. O emri verenler yakalanmadkça, bu ite ihmali olan FETÖcüler cezalandrlmadkça rahat olmayacaz. Azmettiricilerin ba Selahattin Demirtan katliamdan dolay yarglanmasn ve ömür boyu cezaevinde kalmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git