Evladının özlemine dayanamadı, röportaj esnasında baygınlık geçirdi

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 473'ncü gününe girdi. Oğlu Ramazan’a çağrıda bulunan Mevlüde Üçdağ, röportaj sonrası fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Haberler 19.12.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il binas önünde 3 Eylül 2019dan beri oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 473ncü gününde de devam ediyor. Olu Ramazan için oturma eylemine katlan anne Mevlüde Üçda, her gün eyleme katldn söyledi. Üçda, Evladmdan 6 yldr haber alamyorum ve sesini duyamyorum. Benim olum hafzlk okumaya giderken yolda onu çevirdiler, Liceye götürdüler. Ne haklar vard, evladm alp götürdüler. 6 yldr oluma hasretim. Evladm benden koparp götürdüler. 1 yldan fazladr bu kapdaym. Olumu almadan bu kapdan gitmeyeceim. Bana ta deil Kalenikofu da dorultsalar ben asla evladmdan ve Ramazanmdan vazgeçmiyorum. HDP artk kapatlsn. Kandilin yolu kapatlarak terör örgütü PKK yeryüzünden silinsin. Ben evladm istiyorum dedi.

Röportaj srasnda oluna seslenen anne Mevlüde Üçda, fenalk geçirdi. Salk görevlileri Üçdaa müdahalede bulunarak sakinletirdi.

Ana Sayfaya Git