Evlat direnişi bininci günde

Cumhurbaşkanı Ailelere seslendi, binlerce kişiyle direniş yürüyüşü yapıldı, Bakan Soylu "llah nasip edecek, teröre, terör örgütüne bu ülkeden bir evlat daha gitmeyecek" dedi.

Haberler 30.05.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK terör örgütü tarafndan Daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini sürdüren Diyarbakr annelerinin oturma eylemi 1000inci gününde. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, telefonla ailelere seslendi, çileri Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakr Valisi Ali hsan Su, ülkenin farkl bölgelerinden gelen sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile anne ve babalar direni yürüyüü yapt.

EYLEMDEK KARARLILIK

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi kararllkla sürüyor.

çileri Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakr Valisi Ali hsan Su, ülkenin farkl bölgelerinden sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile evlatlar için eylem yaptklar Mutan, Hakkariden, rnaktan ve Vandan gelen aileler, oturma eylemini sürdüren anne ve babalar HDP Diyarbakr il binas önünde ziyaret etti.

BN GÜNDÜR DRENYORLAR

Annelerin yaz k, yamur çamur, salgn demeden kararllkla sürdürdüü oturma eylemine yönelik sinevizyon gösterimi yapld.

Ellerinde Örgütü anneler çökertecek, Artk yeter söz annelerin, Bölücüler 1000e bölünecek, Sen 1000 yaa anne, Analarla biriz analarla beraberiz, Umutlar 1000 oluyor, terör yok oluyor yazl pankartlar tayan aileler, Türk, Kürt kardetir, HDP kalletir ve Kahrolsun PKK sloganlar att. Baz aileler evlatlar için at yakt, gözya döktü.

HUZURLARINDA ELYORUZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann oturma eylemi yapan ailelere telefonla hitabnn ardndan konuan Bakan Soylu, burada büyük bir direnii, büyük bir hak arayn, evladn kaybeden annelerin, babalarn bakaldrn gördüklerini belirterek, terörü lanetleyen ailelerin terörü ortadan kaldrma giriimi gösterdiini söyledi.

Her türlü tehdit ve basklara ramen korkmayarak ailelerin 1000 gündür eylemlerini sürdürdüüne iaret eden Soylu, unlar kaydetti:

Burada terör örgütüne insan kayna salayan bir siyasi partinin önünde bütün dünyaya bunu haykran, terör örgütünün bugün tamamen bir arac ve aparat olmu bir siyasi partinin önünde itirazn dile getiren ve annelik, babalk duygusunun nasl bir yüce duygu olduunu, insan korkudan uzak tuttuunu, evlatlarna ulamak için bütün engelleri ykmak istediklerini aileler ortaya koydu. Birbirlerine tutunan, birbirlerinin ac hatralarn dinleyen, gözyalarn içine aktan ama bir gün olsun terör örgütünü bitirmekten vazgeçmeyen, evlatlarn isteyen Diyarbakr annelerinin huzurunda, her birinin önünde saygyla eiliyor, annenin ne demek olduunu bir kez daha dünyaya hatrlatan annelere müteekkir olduumuzu belirtiyoruz.

PKK TUZAINA DÜMESNLER

Soylu, Diyarbakr annelerinin bu eyleminin, bu ülkede terörden dolay evlatlarn kaybeden anneler ve babalar adna bu bakaldrlarnn tarihi bir süreç olduuna dikkati çekerek, bugün buraya Mu, Hakkariden, rnaktan, Vandan, Batmandan, zmirden gelen anneler olduunu belirtti.

Burada evladnn peinde olan anneler ve babalarn bulunduunu dile getiren Soylu, ailelerin birlik ve destek içerisinde olduklarn vurgulad.

Soylu, bugün buraya ülkenin her noktasndan sivil toplum örgütlerinin de geldiini belirterek, Burada muharip gazilerimiz, sendikalarmz, HAK- Genel Bakanmz, milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz, AK Parti il bakanlar, yöneticileri, MHP il bakanlar var. Burada annelere, annelerin bu büyük mücadelesine, bu büyük bakaldrsna, bu büyük itirazna, evladna kavuma isteine ama en önemlisi bu anlay göstererek, baka evlatlarn bu tuzaa, HDP ve PKKnn tuzana dümemesine yönelik bir çar var. diye konutu.

35 EVLAT, PKKDAN KURTARILDI

Bugün buraya gelen, ailelere destek sunan herkese evlat nöbetinin 1000. gününde minnet ve ükranlarn ilettiklerini aktaran Soylu, buradaki annelerin büyük bir deiim balattklarn vurgulad.

Soylu, Bu annelerin balatt bu deiimi bu ülkenin bir evlad olarak, bu hükümetin bir üyesi olarak, Recep Tayyip Erdoann yol arkada olarak büyük bir takdirle takip ediyoruz. Allah raz olsun. Ne tür tehditlerle kar karya kaldklarn biliyoruz. Hiçbirisinden ylmadklarn, hiçbir tehdidin evlat sevgisinden yüksek olmadnn bilinciyle nasl mücadele ettiklerini biliyoruz. Direndiler ve 35 evlatlarn sökerek PKKdan aldlar. Kiminin niann yaptlar. ifadelerini kulland.

Ailelere desteklerinin süreceini belirten Bakan Soylu, unlar kaydetti:

Herkes buradan bilsin ki; sonuna kadar annelerimizle birlikteyiz. Allah nasip edecek, teröre terör örgütüne bu ülkeden bir evlat daha gitmeyecek. Analarn gözya dinecek. Bu anneler ortaya koyduklar bu direnile ve bu anlayla çocuklara da k, annelere de güç olacaklar. Her birine tekrar hürmetlerimizi ve sayglarmz ifade ediyoruz. Allah bizi milletimize, sizlere, gençlerimize ve gelecek nesillere mahcup etmesin.

EVLATLARIMIZI KURTARACAIZ

HAK- Genel Bakan Mahmut Arslan, 1000 gündür ülkenin gururu olan kymetli anne ve babalarn davasn kendi davalar olarak gördüklerini belirtti.

Ailelerin kararl duruu ile örnek olduklarn ifade eden Arslan, ailelerin milletin de kararllna güç verdiini aktard.

Arslan, ailelere teekkür ederek, öyle konutu:

Allah sizden raz olsun. nanyorum ki; bütün evlatlarmz bu canilerin elinden kurtaracaz. Devletimize, milletimize ve insanla güveniyoruz. çileri Bakanmzn bu konudaki mücadelesi, dirayetli, kararl duruu sizinle beraber. Mücadelemiz devam edecek. Teröre kar tarihi bir görev yaptnz. Evlatlarnza sahip çktnz. Dünyann gözü önündeki bu mücadeleyi görmezden gelenleri, bu mücadeleden rahatsz olanlar, annelerin vicdannn sesini duymayanlar lanetliyorum. Her toplantya katlanlar, gövde gösterisi yapanlar annelerin yanna gelmediler onlar knyorum. Emekçiler adna sizlere baarlar diliyorum. lk günden bugüne HAK- olarak bu mücadelenizin yannda yer aldk, bundan sonra da yer alacaz. Davanz, mücadelenizi, kutluyorum. Devletimiz, milletimiz el ele bu canilere bu ihanet ebekelerine, katillere kar direnmeye devam edeceiz. Bedeli ne olursa olsun.

BN YILDA GEçSE BURADAYIZ

Oturma eylemini sürdüren annelerden Ayten Elhaman, HDP il binas önünde hakl mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Evladn istediini vurgulayan Elhaman, 1000 gündür buradayz ve buray, bu çadr terk etmeyeceiz. 1000 yl da geçse evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. HDPye sesleniyorum; ey Pervin Buldan nerede bizim evlatlarmz? Sizin çocuklarnz Avrupada okurken, bizim çocuklarn elinden kalemi alp, silah verdiniz. Yeter artk. Artk evlatlarmzn üzerinden o kirli ve kanl ellerinizi çekin, evlatlarmz verin. Evlatlarmz alacaz. 10, 12, 15 yandaki çocuun iradesi olamaz. diye konutu.

çocuklarna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Elhaman, Cumhurbakan Erdoana, Bakan Soyluya, 81 ilden gelerek kendilerine destek olan herkese teekkür etti.

Baba Celil Begda da kendilerine destek sunan herkese teekkür ederek, tehditlere, basklara ramen evlatlar için nöbeti sürdüreceklerini ifade etti.

Baba Hac Güger ise 7 yldr çocuunun peinde olduunu, aileler olarak evlatlarnn peini brakmayacaklarn söyledi.

Anne Mevlüde Üçda, olunun 17 yanda daa kaçrldn belirterek, çocuklarna güvenlik güçlerine teslim olmalar çars yapt.

KORUURKEN FENALATI

Üçda, aileler olarak evlatlar için oturma eylemini sürdüreceklerini aktard.

Anne Sabibe Aydn, Samsundan gelerek eylem yaptn anlatarak, olunun kandrlarak daa götürüldüünü belirtti. Anne Aydn konumas srasnda fenalat.

Eylem sayesinde evladna kavuan annelerden Ayegül Biçer ise 1000 günlük mücadelenin Cumhurbakan, çileri Bakan, vali, kaymakamlar, sivil toplum kurulularnn desteiyle sürdüünü aktard.

Biçer, Anneler Kandili ykt. çadra katlan her bir anne Kandile bir bomba atm oldu. HDP yerle yeksan oldu. HDP suçlu anneler haklyd. Annelere cevap veremedikleri için buray terk edip gittiler. Bu yürekli anneler büyük zaferlere ulayor. Anneler HDP ve PKKy tarihin en karanlk sayfalarna koyup, bir daha açlmamak üzere kapatacaklar. Evladma kavutum. Evladm asker oldu, teskeresini alp evine döndü. Evlatlar gelin kendi topranz, vatannz için mücadele edin. eklinde konutu.

ANNELER YÜRÜYÜE GEçT

Konumalarn ardndan 1000 gündür oturma eylemi yapan aileler ellerinde çocuklarnn fotoraf ve Türk bayraklaryla, Bakan Soylu, Vali Su, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, Türkiyenin birçok ilinden gelen evlatlar daa kaçrlan anne, babalar ve vatandalarla yürüyü gerçekletirdi. çok sayda kiinin katld yürüyüte aileler HDP ve PKK aleyhine slogan att.

Ana Sayfaya Git