Evlat hasreti artık bitirilsin

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin partinin il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Evlat nöbetindeki baba "Kızım beni duyuyorsan teslim ol" çağrısı yaptı.

Haberler 01.01.2022 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, yeni ylda evlatlarna kavumay diledi. 2015 ylnda henüz 18 yandayken kaçrlan kz Gülcan için evlat nöbetini sürdüren Necmettin Biçer, Kzm beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan, çekinmeden gel güvenlik güçlerine teslim ol dedi.

Anne Hacire Akarn HDP araclyla daa kaçrlan olu Mehmet Akar için 22 Austos 2019da HDP l Bakanl önünde balatt oturma eyleminin sonuç vermesi, evladna kavumak isteyen dier annelere örnek oldu.

Akarn evladna kavumasnn ardndan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde balatt oturma eyleminde aile says, yurdun dört bir yanndan gelenlerin de katlmyla 251e ulat.

Yaz k, kar yamur, bayram demeden kararllkla sürdürülen oturma eylemi sayesinde 33 aile evladn terörün pençesinden kurtard.

Eylemin 851inci gününde ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren aileler, 2022de hasretle bekledikleri evlatlarna kavumak istiyor.

YAVRUM GEL, BU YILI BZMLE GEçR

Kocaeliden 7 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Eren Yalçn için oturma eylemi yapan anne Fadime Aksu, evlatlarna hasret kaldklarn, HDP ile terör örgütü PKKnn kendilerini duymadn belirtti.

Yeni yldan beklentimiz çocuklarmza kavumamz. Tüm anne ve babalar evladna kavuunca en mutlu günümüz olur. Yavrum gel, bu yl bizimle geçir. diyen Aksu, 12 ubatn olunun doum günü olduunu, kavuup iki mutluluu bir arada yaamak istediini söyledi.

Aksu, Artk dayanacak gücüm kalmad. Her evlat anne ve babasna kavuana kadar buradan gitmeyeceiz. dedi.

2022 YILINI FADMEMLE GEçRMEK STYORUM

Kütahyadan gelerek 6 yl önce 18 yanda kandrlarak daa götürülen kz Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent, kzn alana kadar mücadeleyi sürdüreceini ifade etti.

Yllardr kzndan ayr kald için çok aclar çektiini anlatan Levent, çok özledikleri evlatlarna, güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulundu.

Levent, Anne ve babalar olarak buradan feryat ediyoruz. Yavrum sizin yeriniz bizim yanmzdr. 70 yl da olsa peinizi brakmayacaz. 2022 yln Fadimemle geçirmek istiyorum. nallah buradaki anne ve babalarn çocuklar gelir. diye konutu.

NALLAH BEN VE BURADAK ALELER çOCUKLARINA KAVUUR

Ankaradan 7 yl önce 20 yanda daa götürülen olu Macit için eylem yapan baba Seyfetullah Takn ise evladndan 7 yldr haber alamadn kaydetti.

Olum matbaada çalrken HDPliler tarafndan kandrld. diyen Takn, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapt.

Takn, nallah ben ve buradaki aileler çocuklarna kavuur, 2022 bize müjdeli bir yl olur. Olum kardelerini üzme, acna dayanamyorlar. ifadelerini kulland.

OLUM GEL YEN YILIMIZI KUTLAYALIM

Bitlisin Güroymak ilçesinden 7 yl önce 12 yanda daa kaçrlan olu Okan için bekleyiini sürdüren baba Ekrem Gökku da yeni ylda evladndan güzel bir haber almay umut ettiini dile getirdi.

Bir an önce çocuuna kavumak istediini anlatan Gökku, 7 yldr hiç haber alamadk. Ölü mü, sa m bilmiyoruz. Olum gel, güvenlik güçlerine teslim ol, yeni ylmz kutlayalm. eklinde konutu.

Buradan kesinlikle ayrlmayacaz

Vanda 2015 Kasm aynda 18 yandayken kaçrlan kz Gülcan için eylemini sürdüren Necmettin Biçer, kznn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tuttu. Kzna ve arkadalarna teslim olmalar çarsnda bulunan Biçer, unlar söyledi:

Evlatlarmz dönene kadar buradan gitmeye niyetimiz yok. HDP, bu çocuklarn beynini ykayp nasl daa götürmüse o çocuklar dadan getirinceye kadar biz buradan kesinlikle ayrlmayacaz. Dada bulunan bütün çocuklara seslenmek istiyorum. Gelin güvenlik güçlerimize teslim olun. Bizim ülkemiz güzel bir ülkedir, adaletli bir ülkedir. Kesinlikle bunlarn yalanlarna kanmayn. Giderseniz cezaevine atarlar sizi, ikence yaparlar denirse kesinlikle öyle bir ey yok. çadrmzn 33 evlad geldi. Gelir gelmez hepsi de ailelerinin yanna gittiler. Gülcan, beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan, çekinmeden gel güvenlik güçlerine teslim ol kzm.

Ana Sayfaya Git