Evlat hasreti büyük acıdır!

Diyarbakır annelerini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Evlat hasreti acıların en büyüğüdür" dedi.

Haberler 29.03.2021 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYANET leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, ei Seher Erba ile birlikte çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan Diyarbakr annelerini ziyaret etti. Evlat nöbetindeki anne ve babalara krmz gül veren Erba, evlat hasretinin aclarn en büyüü olduunu ifade ederek, Cenabhak en ksa zamanda evlatlarnza kavumay nasip eylesin. Biz bunu büyük umutlarla bekliyoruz dedi.

ANNELER ZYARET ETT

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba ve ei Seher Erba, Diyarbakrda HDP il binas önünde çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileleri ziyaret etti. Ziyarette ailelere krmz gül verip dertlerini dinleyen Erba, ailelerin aclarn paylatn söyledi. Annelerin evlat hasretinin aclarn en büyüü olduuna vurgu yapan Erba, unlar söyledi:

KIRMIZI GÜL TAKDM ETT

Annelerin evlat hasreti aclarn en büyüüdür. Cenabhak yar yardmcnz olsun. Devletimiz çok büyük, devletimiz tüm güvenlik güçlerimizle gereken çalmalar yapyor. Biz Diyanet leri Bakanl olarak tüm hocalarmzla birlikte, annelerin evlat hasretlerinin bitmesi için sadece dua etmiyoruz, dilimizle, iradmzla, sözlerimizle bunu anlatmaya çalyoruz. Tabi biz büyük bir medeniyetin evlatlaryz. Bu topraklarda farkl inançtan, farkl mezhepten, farkl rktan milletimiz, asrlar boyunca huzur içerisinde, bar içerisinde birbiriyle kardeçe yaad.

EVLAT HASRET EN BÜYÜK ACI

nallah bunu bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyecektir, hiçbir hain yapnn gücü buna yetmeyecektir. Cenabhak en ksa zamanda evlatlarnza kavumay nasip eylesin. Biz bunu büyük umutlarla bekliyoruz. Devletimiz gayret ediyor çalyor, güvenlik güçlerimiz çalyor. Polisimiz, askerimiz, herkes bu ayrl, bu hasreti ortadan kaldrmak için gayret ediyor. Gençlerimize de unu söylüyorum, biz gerçekten slam ile Müslümanlkla nevünema bulmu ve 1400 senedir ezann dinmedii topraklarda yayoruz, kyamete kadar da öyle olacaktr.

NALLAH EVLATLARINA KAVUUR

Medeniyetimizin özü bu ekilde kardelie, birlie, beraberlie dayanyor. Bunu hiçbir terör örgütü, hiçbir güç bozamayacaktr. Biz millet olarak beraber oldukça inallah bunu baaracaz. Burada evlat hasretini hissettim, biz evlatlarmz görmediimiz zaman çok üzülüyoruz. nallah Diyarbakr annelerimiz en ksa zamanda evlatlarna kavuurlar. Bunun için herkese çarda bulunuyorum, sadece annelerimizin görevi deil bu, millet olarak hepimizin görevi. Bu acnn dinmesi için herkes elinden gelen gayreti göstermesi lazm, buna özellikle dikkat çekmek istiyorum.

Ana Sayfaya Git