Evlat nöbeti 3'üncü yılında

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 ailenin HDP il binası önündeki eylemi 3'üncü yılına girdi. Aileler tarafından 'Türkiye 3 Eylül'de nöbette' sloganıyla yapılan yürüyüşe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı. Yürüyüşle teröre lanet sloganları atıldı.

Haberler 04.09.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3 Eylül 2019da çocuklar kayp aileler, Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi balatt. 233 ailenin 732 gündür sürdürdüü eylemde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 32ye yükseldi.

Eylemi 3üncü ylna girerken, ailelerin çars üzerine Türkiye 3 Eylülde nöbette sloganyla yürüyü yapld. Yürüyü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, çileri Bakan Yardmc Muhterem nce, Vali Münir Karalolu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronatn yan srada çok sayda STK temsilcisi ve vatanda katld.

HDP BNASINA TÜRK BAYRAI ASILDI

Ardndan HDP il binas önünde toplanan kalabalk, parti binas kapsna Türk bayra ast. Burada toplanan grup, daha sonra Bakan Yankn öncülüünde Türk bayraklaryla Kahrol PKK, ibirlikçi HDP sloganlar att.

SAVUNDUKLARI NSANLARI ÖLDÜRDÜLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, Diyarbakrl annelerin muazzam, anlaml, sivil direniinin 3üncü yl dönümü için hep birlikte burada olduklarn ve Kürt haklarn koruduklarn söyledi. Özellikle son 35 yldr 1987den beri aralksz terör faaliyetini gerçekletiren örgütün aslnda ilk eylemlerini de bu bölgeden balattn belirten Yank, Yani haklarn savunduunu iddia ettii insanlar öldürerek balyor. nsanlar katlederek, bebekleri, hamile kadnlar öldürerek balyor. Örgütün elebana bebek katili denmesinin bir karl, anlam, tarihsel arka plan var. Hepimizin aslnda çok iyi hatrlad ama zaman içerisinde o kadar çok eye tank olduk, birlikte yaadk ki bazen unutuyoruz bazen arada sanki olmu bitmi gibi geliyor. Dün buraya gelirken, örgütün geriye baktmz zaman içerisindeki eylemleri ve bölgede yapt eylemleri dediim gibi buradan balad, kendi haklarn savunduunu iddia ettii insanlar kandrarak, sindirerek, öldürerek bölgeye gelen yatrmlar engelleyerek, bölgeye gelen öretmenleri, doktorlar öldürerek, bölgeye gelen ambulanslar kundaklayarak, yol içilerini öldürerek, barajlar patlatarak dolaysyla bütün bu süreç içerisinde 35 yl içerisinde hem bölgenin insann öldürerek hem de bölgeye gelen yatrm, destei, hizmeti yok ederek sindirmeye çalt dedi.

9-10 YAINDA çOCUKLARI DAA KAçIRDILAR

Diyarbakr annelerinin mücadelesinin kendiliinden ortaya çkmasyla sivil olduu ve bütün tehditlere ramen 35 yldr insan öldüren bir örgütün karsna sadece bu merdivenlere oturarak direnie geçmenin çok kolay bir ey olmadn belirten Bakan Yank, evlerine kadar gelerek tehdit edildiklerini bildiklerini anlatt. Yank, Buna ramen bu insanlar kaybedecek bir eyimiz yok, çocuklarmz istiyoruz diyerek bu mücadeleye devam ettiler. Bu çok önemli, anlaml bir mücadeledir. Örgütün kaçrd, kandrd çocuklarn arasnda çou 15 ya alt 9-10 yanda çocuklarn daa kaçrldn biliyoruz.18- 20- 23 yatan bahsetmiyoruz. Uyurken üzerlerini örttüümüz çocuklar daa götüren eli kanl bir terör örgütünden bahsediyoruz. Dolaysyla burada anne ve babalarn verdii mücadele son derece anlaml, son derece kymetli. Ben undan hiç kuku duymuyorum o yüzden bu eylemler baladnda çok büyük bir heyecana, umuda kapldm. O umudun karl olarak hepimiz milletçe burada anneler, babalar görüyoruz. Evlatlar gelmeye, kaçmaya aileleriyle bulumaya balad. Zaten bu yaplan mücadelenin murad ettiimiz sonucu oldu. Annelerin kadnlarn balatt mücadele asla geri dönmez çünkü çok kararldr, içtendir. Ben burada evlatlarn bekleyen onlar için mücadele eden tüm anne ve babalara inallah en ksa sürede devletimiz bütün imkanlaryla terör örgütüyle mücadelesini son derece kararl bir biçimde sürdürüyor, çok az kald. Bitme noktasna geldi. Bütün anne ve babalar evlatlarna sa salim inallah kavuacaklar diye konutu.

ANNELERN SESLERN DUYURMAYA çALIIYORUZ

Uluslararas camiaya da bir çarda bulunmak istediini ifade eden Yank unlar söyledi: Gittiimi her yerde, her platformda kadnlarn, ailenin, insann söz konusu olduu yerde Diyarbakrl annelerin seslerini duyurmaya çalyoruz. Bundan sonra bu mücadele bitene kadar son evlat anasna babasna kavuana kadar gittiimiz her platformda bu sesi duyurmaya devam edeceiz. Ben bunun sözünü bütün anne ve babalara veriyorum. Burada esasl bir mücadele var iken 9-10-12 yalarnda çocuklarn daa kaçrld ve nerden nasl gittii ve nerede olduu çok belli iken oraya müdahale etmemek bu insanlarn seslerine ortak olmamak, mücadelesine destek vermemek varlk sebebine inkar demektir. Söz konusu kurulularn bir an önce bu hakl mücadeleye ses vermeleri ve terör örgütü elebalarna gerekli lobileri yapmalarn gerektiini düünüyorum. Bu son evlatlar annelerine kavuana kadar bu hakl mücadele sürecek biz de onlara destek vermeye devam edeceiz.

KNA LE DÖNENLERN SAYISI 652DR

çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce de, 732 gündür gece yarsna kadar eylemlerini sürdüren annelerin feryadn duyup, çözüm bulmak gerektiini söyledi. Kastamonu ve Bayburtta sel bölgesinde bulunan çileri Bakan Süleyman Soylunun selamlarn ailelere ileten nce unlar söyledi:

Kymetli anneler hiç mahzun olmayn. unu bilin ki renk renk geliyorlar, krmz krmz, turuncu turuncu gri gri gidiyorlar. Bir taraftan renk renk gelirlerken bir taraftan da anneler çocuklarna kavuuyor. Diyarbakr anneleri terör örgütü PKKy onun yandalarn onu alklayanlarn sinir sistemini bozmutur. Onlarn kan damarlarn tkamtr. Diyarbakr anneleri burada yaptklar bu kutlu mücadelede terör örgütünü yok etme derecesine getirmilerdir. unu buradan ifade etmek isterim ki devletimizin gücü, ailelerimizin, ülkemizin iradesi ve milletimizin kardelii ile sadece PKK terör örgütü deil, tüm terör örgütleri yok olmaya mahkumdur. Hepsi en ksa sürede bu kardelik ve iradeyle yok olacaklardr. unu ifade edeyim ki PKK terör örgütünün ipine balanarak hayatta kalmak isteyenler sizlere mesajmz udur; ip yara almtr, yaknda Allahn izni ve milletimizin desteiyle kopacaktr. Bu umutla bu gayretle gece gündüz çalyoruz. Ve urada unu ifade ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. Burada her kesimden insan var. Bugün onlarn dertleriyle dertleniyor ve destek veriyorlar. Bakanmz bata olmak üzere onlarn mücadelesini ayakta alklyoruz. Bizler de devlet olarak her zaman yanlarnda olduk ve olmaya devam edeceiz. Hiçbir tehditten korkmasnlar. Yanlarnda olmaya da devam edeceiz. En son evlat terör örgütünden dönene kadar ve terör örgütünün en son üyesi etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek ve sonsuza kadar bunlar inallah en ksa sürede yok etmi olacaz. Diyarbakr anneleri 3 Eylül 2019 tarihinden beri 732 gündür burada nöbet tutuyorlar. Diyarbakr annelerinin nöbet tutuu tarihten itibaren PKK terör örgütüne katlm says 214tür. Yine 3 Eylül 2019 tarihi itibariyle annelerin buraya nöbet tutmaya balad andan itibaren PKK terör örgütünden sadece ikna ile dönenlerin says 652dir. Tam üç kat.

Konumalarn ardndan aileler de evlat mücadelesine devam edeceklerini ve kararllkla eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git