Evlat nöbeti 851'nci gününde

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin HDP il binası önündeki oturma eylemi her gün artan katılımla sürüyor.

Haberler 31.12.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan evlatlar için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önündeki oturma eylemi 851nci gününde.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin HDP il binas önünde 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi her gün artan katlmla sürüyor.

Evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak isteyen ve yurdun dört bir yanndan gelerek eylem yapan ailelerin says 251e ulat.

Yaz k, kar yamur, bayram demeden evlat nöbetini aralksz sürdüren aileler arasnda daa kaçrlan engelli çocuklar için mücadele edenler de var.

Anne Esmer Koç, yüzde 40 engelli raporu olan iitme engelli kzna, abla Ruken Canbey de yüzde 70 engelli raporu bulunan majör talasemi hastas kardeine kavumak için bekleyiini sürdürüyor.

Hasret kaldklar evlatlarnn yolunu gözleyen aileler PKK ile HDPye tepkilerini dile getiriyor.

- Ameliyat ettirecektik ama kzm PKKya teslim ettiler

Hakkarinin emdinli ilçesinden 8 yl önce 16 yanda daa kaçrlan yüzde 40 iitme engelli kz Zübeyde için eylem yapan anne Esmer Koç, tek isteinin engelli evladna kavumak olduunu söyledi.

Koç, kznn kaçrlmadan önce ameliyat için Ankaraya sevk edildiini belirterek, Ankaraya götürüp ameliyat ettirecektik ama kzm PKKya teslim ettiler. 8 senedir engelli kzm istiyorum. Engelli bir kz çocuunu kaçracak kadar vicdanszlar. Brakmadlar kzm ameliyat ettireyim. dedi.

Evlat acsnn çok zor olduunu anlatan Koç, 8 senedir yüreime ate dütü. Her zaman kzm aklmda. Her zaman gözümün önüne geliyor. Sesi kulama geliyor. Artk yeter versinler evladm. Nereye kadar bize bu acy yaatacaklar? Sadece evlatlarmz istiyoruz. diye konutu.

- Hastaysa salamn getirin dediler

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinden 6 yl önce 16 yanda daa kaçrlan talasemi majör hastal nedeniyle yüzde 70 engelli raporu bulunan kardei Muhammet için eylem yapan abla Ruken Canbey, kardeinin, rahatszl nedeniyle sürekli bakma ihtiyac olduunu belirtti.

Kardeim sürekli kanszlk problemi yayordu. Kansz olunca da baylyordu. diyen Canbey, tek isteinin kardeine kavumak olduunu aktard.

Canbey, Kardeimi terör örgütünden istemeye gittiimizde PKK mensuplarna raporu var dedik. Gidin, biz ona her türlü bakm yaparz, size gerek yok artk, bu çocuk bizim. Biz istediimiz ekilde muamelede bulunacaz. dediler. Defalarca gittik, Hasta çocuu geri verin. dedik. Hastaysa salamn getirin. Dei toku yapalm. dediler. Sanki mecburuz onlara çocuk vermeye. Son gidiimizde, Bundan sonra gelmeyin, gelirseniz bunu hayatnzla ödersiniz. diye bizi tehdit ettiler. ifadelerini kulland.

Kardeine hastalndan dolay sürekli kan takviyesi yapldn aktaran Canbey, Salam ya da hasta, çocuumuzu HDPye, PKKya vermeye mecbur deiliz. Hasta bir çocuu daa kaçracak, kirli ilerinde kullanacak kadar vicdansz, merhametsiz bir örgüt. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git