Evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 21.05.2021 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine kararllkla devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 626. gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Aydan Arslan, kz Aysuna kavumak için oturma eylemi yaptn söyledi.

Evlat nöbeti karll

Evladn HDPlilerin kandrarak daa gönderdiini belirten Arslan, kzn HDPlilerden istediini kaydetti. Arslan, 7 senedir bu acy bana çektiriyorlar. Artk bu hasret bitsin. Bin yl da geçse HDPnin önünden ayrlmayacam. Beni görüyor ve duyuyorsan gel kzm. 25 evladmz geldi, güvenlik güçlerine teslim oldu. Anne ve babalarna kavutu, sen de gel kzm, güvenlik güçlerine teslim ol. ifadelerini kulland.

Baba evket Bingöl ise olunun 6 yl önce HDPliler tarafndan kandrlarak daa kaçrldn anlatt.

Eylem yapan ailelerin sadece HDPden çocuklarn istediini kaydeden Bingöl, 6 yl deil 600 yl da geçse evladmn peini brakmayacam. HDPden evladm alncaya kadar buradan kalkmayacam. dedi.

Bingöl, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git