Evlat nöbetinde 753'üncü gün: Aile sayısı 234'e yükseldi

Diyarbakır'da, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen ailelerin evlat nöbeti, 753'üncü güne girdi. 2016 yılında 45 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından çeşitli vaatlerle kandırılarak dağa götürüldüğünü söylediği babası Mehmet Kara için Kilis'ten gelen Mehmet Kara (26) ile aile sayısı 234'e yükseldi. Kara, babasını kaçıran örgüt mensuplarının gelip kendisini de tehdit ettiğini belirterek, "Yanıma gelerek babamın dağda olduğunu ve beni de oraya götürmek istediklerini söylediler. 'Gelmezsen biz götürmesini biliriz' dediler" dedi.

Haberler 25.09.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek, HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 753 gündür süren evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 32 olurken, Kilisten gelerek 2016da çeitli vaatlerle kandrlarak kaçrlan babas Mehmet Kara için oturma eylemine katlan Mehmet Kara ile de aile says 234e yükseldi.

BABAMI STYORUM

Babasnn toptanclk yaptn ve 5 yl önce HDP ve PKK tarafndan çeitli vaatlerle kandrlarak daa götürüldüünü söyleyen Kara, babasn götüren örgüt mensuplarnn kendisini de götürmek için geldiklerini aktararak, unlar söyledi:

Bundan 3 yl önce yanma gelerek babamn dada olduunu ve beni de oraya götürmek istediklerini söylediler. Ben hiçbir ekilde kendilerine kanmayarak ülkemde yaayacam ve babam geri göndermelerini söyledim. Bunun üzerine beni tehdit ettiler, gelmezsen biz götürmesini biliriz dediler. Ben babam istiyorum. Babam gelene kadar da burada bekleyeceim ve nöbet tutacam. Baba, dön gel. Sen gelene kadar seni burada bekleyeceim. çok özledim seni babam. Babam HDP ve PKKdan istiyorum. Göndersinler babam. Babam en son 2017 ylnda beni arayarak, ben burada zor durumdaym, beni brakmyorlardedi.

Ana Sayfaya Git