Evlat nöbetindeki aileler: PKK’ya 'Yeter', 'Edi Bese' diyoruz

PKK tarafından kaçırılan çocukları için eylem yapan aileler, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nu ziyaret edip, 3 Eylül'deki yapılacak yürüyüşe davet etti. Aileler, PKK’ya, 'Yeter', 'Edi Bese' dediklerini belirtti.

Haberler 28.08.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesinde, HDP Diyarbakr il binas önünde PKK tarafndan daa kaçrlan çocuklar için 724 gündür eylem yapan ailelerden bir grup, AK Parti Merkez lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyolunu ziyaret etti. Beyolu, ziyarete gelen aileleri kapda karlad. Ellerindeki 3. ylda 3 Eylülde Diyarbakr nöbette pankart tayan aileler, Beyolunu, eylemin 3üncü ylnda yapacaklar büyük yürüyüe davet etti.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, PKK terörüne bakaldran annelerin direniinin bar getireceini söyleyerek, PKK, terör örgütü tarafndan daa kaçrlan çocuklarna kavumak için 3 yldr HDP Diyarbakr il Bakanl önünde eylem yapan aileler, bu direniin 3üncü ylnda anlaml bir eyleme daha imza atmaya hazrlanyor. imdiye kadar 32 çocuk örgütten kaçarak ailelerine teslim olurken, aileler 3 Eylül Cuma günü Diyarbakrda yürüyü yaparak örgüte olan tepkilerini farkl bir boyuta tayacak. PKK bölge halkn ve çocuklar uzun yllar istismar etti. Okul sralarnda olmas gereken, ailelerin yannda olmas gereken ve en önemlisi ülkemizin geleceinde rol oynamas gereken çocuklar, PKK tarafndan istismar edilerek kaçrld. Sizler buna bakaldrdnz. Direniiniz sayesinde örgütte büyük çözülme oldu. nallah dier çocuklar da bu yanl yoldan kurtulacak. Devletimiz ve liderimiz Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, her bakmdan sizlerin yanndadr. Bizler de sizlerin hakl mücadelesine destek olmaya devam edeceiz. Türkiye, herhangi bir devlet deildir. Dünya mazlumlarnn ana vatan, umudu ve snaca tek limandr. Direniiniz hepimize güç veriyor. Bar sizler getireceksiniz. Son çocuk ailesine kavuana kadar desteimiz devam edecektir dedi.

PKKYA YETER, ED BESE DYORUZ

Aileler adna konuan Ayegül Biçer de 3 Eylül günü yapacaklar yürüyüe Beyolunu davet etmek için bu ziyareti gerçekletirdiklerini dile getirerek, Bakanmz ilk günden beri yanmzda. Her konuda destek oluyor. Bizleri ve Balar halkn sahipleniyor. Sokak sokak ve cadde cadde gezerek insanlar dinliyor, sorunlar çözüyor ve her tarafa hizmet yapyor. Kendisine çok teekkür ediyoruz. 3 Eylül Cuma günü yapacamz yürüyüe davet ettik. PKKya Yeter, Edi Bese diyoruz diye konutu.

Ailelerin ziyareti daha sonra basna kapal olarak devam etti.

Ana Sayfaya Git