Evlat nöbetindeki ailelerden CHP’ye “helalleşme” tepkisi

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 811’inci gününe girdi. Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın, CHP’nin “helalleşme” açıklamasına tepki gösterdi.

Haberler 22.11.2021 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP il binas önünde balatt oturma eylemi 811inci gününde de sürüyor. 6 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn iddia ettii olu Özkan için eylem yapan baba Süleyman Aydn, evladn CHPnin dostu dedii HDPden isteyerek, CHPnin helalleme admna tepki gösterdi.

HAKKIMIZI HELAL ETMYORUZ

Sonuna kadar buradan kalkmayacan hatrlatan Süleyman Aydn, evladnn yolunu burada sonuna kadar gözleyeceini ifade etti. Evladnn daha 15 yanda olduunu belirten Aydn, 15 yandaki çocuun iradesi yoktur. Benim evladm CHPnin dostlar götürdü. Ama CHP, bir gün bile bize sahip çkmad. Konu HDP olduunda susuyorlar. Biraz ellerini vicdanlarna koysunlar. Kemal Klçdarolu, sosyal medyada diyor ki, helallemeye çkacam. Ben bir baba olarak, biz anne, babalar olarak hakkmz helal etmiyoruz. çünkü bizim çocuklarmz, CHPnin dostlar götürdü. O yüzden hakkmz hem HDPye hem de CHPye haram ediyoruz. Hakkmz bunlara haram olsun. Biz, sonuna kadar burada mücadelemize devam edeceiz. Devletimiz, çocuklarmz için büyük bir mücadele veriyor. nallah çocuklarmz için bir sonuç alrz. çocuklarmz da sesimizi duyuyorsa olum, güvenlik güçlerine teslim ol dedi.

Ana Sayfaya Git