Evlat nöbetindeki anne HDP'ye ateş püskürdü

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti tüm kararlılığıyla devam ediyor. Acılı anne Sarya Tokay, HDP'ye ateş püskürerek, "Kürdün canını ciğerini yakan HDP’dir” dedi.

Haberler 02.08.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP il binas önünde balatt oturma eylemi sürüyor. 10 yl önce evladnn kandrlp daa gönderildiini aktaran Sarya Tokay, evladn almadan eylemden vazgeçmeyeceini ve Mecliste Kürtü temsil ettiklerini söyleyen HDPnin asl Kürtlerin cann ve cierini yakan kiiler olduunu söyledi.

HDPYE ATE PÜSKÜRDÜ

Anne Tokay, 10 yldr HDP olumu kandrp daa götürdü, 10 yldr evladmn peini brakmamm. nallah biz anneler kazanacaz, zafer bu annelerin ve çadrn zaferi olacak. Hani HDP Mecliste Kürt temsilcisi olduklarn söylüyorlar, yalan atyorlar. Asl Kürdün cann ve cierini yakan HDP idi. Asla Kürt temsilcisi olamaz. Allah devletimizden raz olsun, bize güç ve kuvvet veren, srt çkan onlard. 10 yl geçse de pelerini brakmayacam. Olum bak senin arkadalarnn çou gelip teslim oldu, gel sen de teslim ol. Sana çarm budur. Kaç gündür sevinç içindeyiz. Her gelen evlatlar bize umut oluyor, sen de gel bu sevinci bize yaat, umudu bize ver dedi.

Ana Sayfaya Git