Evlat nöbetindeki anne: Kadının ne işi var dağda?

Diyarbakır'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 245 ailenin evlat nöbeti, 816'ncı günde de sürdü. Aileler, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaptıkları açıklamayla HDP'ye ve terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Annelerden Esmer Koç, "'Kadın hakları' diyorlar. Hani kadın hakları? Ben de kadınım, kızım da kadın. Kadının ne işi var dağda?" dedi.

Haberler 26.11.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP l Bakanl önünde 3 Eylül 2019da balayan evlat nöbetinde 245 aile, 816nc güne girdi. Evlat nöbetindeki aileler, Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Gününde açklama yaparak, HDP ve PKKya tepkilerini dile getirdi. Bitlis Eren Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü 2nci snf örencisiyken, 2015 ylnda kaçrlan kz Fadime için Kütahyadan gelen ve eylemini sürdüren Hatice Levent, Bu çocuklarn dada ne ileri var? nsan haklarndan bahsediyorlar. Acaba çocuklarmz niye maaralara götürdüler? Brakn çocuklarmz. Ben 7 senedir çocuumun peindeyim, çocuumu brakn diye konutu.

2013 ylnda Hakkarinin emdinli ilçesinde 15 yandayken kaçrlan kz Zübeyde için evlat nöbetini sürdüren Esmer Koç da Benim kzm daha 15 yandayken daa götürüldü. Kadn haklar diyorlar. Hani kadn haklar? Ben de kadnm, kzm da kadn. Kadnn ne ii var dada? HDP ve PKKda biraz eref varsa kzlar daa götürmez. Kadndr, anadr. Kzn ne ii var dada? dedi.

Ana Sayfaya Git