Evlat nöbetindeki anne: Oğlumun yokluğundan hasta oldum

Batman’da PKK tarafından 7 yıl önce 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Yunus için HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemini sürdüren Remziye Yenidoğan, "Çocuklarımızın kanı üzerinde kendi çocuklarını okutuyorlar. Anneler olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Oğlumun yokluğundan hasta oldum" dedi.

Haberler 19.03.2022 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Batmanda PKK tarafndan 7 yl önce 17 yandayken kaçrlan olu Yunus için HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemini sürdüren Remziye Yenidoan, çocuklarmzn kan üzerinde kendi çocuklarn okutuyorlar. Anneler olarak hakkmz helal etmiyoruz. Olumun yokluundan hasta oldum dedi.

Diyarbakrda evlatlar terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlan aileler, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatt. 928 gündür süren eylemde 35 aile, çocuuna kavutu. 2015 ylnda 17 yandayken, Batmanda terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan Yunusun annesi Remziye Yenidoan, olunun HDPliler tarafndan kandrlarak daa götürüldüünü ve sebep olanlara haklarn helal etmediini belirterek, çocuklarmzn kan üzerinde kendi çocuklarn okutuyorlar. Anneler olarak hakkmz helal etmiyoruz diye konutu.

Diyarbakr HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan 270 aileden biri olan Yenidoan, evladn almadan eylemine son vermeyeceini ifade ederek, unlar söyledi:

ANNELERN çILII

çocuum götürüldüünde 17 yandayd. çocuumu HDPliler kandrdlar. HDP, PKKya olumu satt. Kendi çocuklarn benim olumun kan üzerinden okutuyorlar. Bu bir hakszlk deil midir? Biz anneler olarak hepimiz çocuklarmz bekliyoruz. Onlar kendi çocuklarna sahip çkyorlar, okutuyorlar. Ben bir anneyim, benim olum beni duyuyorsa, görüyorsa gelsin. Ben olumun yokluundan eker, sara, tansiyon hastas oldum. Buradan oluma sesleniyorum. Beni seviyorsa, bana deer veriyorsa, onlarn yannda kalmasn. çünkü ben onun annesiyim. Ben ona emek verdim. Onunla aladm, onunla güldüm. Onlar haindirler. Onlarn kendilerine faydas yok, kald ki benim oluma m olacak? Biz anneler burada böyle aladkça, burada dert çektikçe onlar hiçbir zaman amaçlarna ulaamayacaklar. çünkü onlar haindirler. Onlar biz annelere hainlik yapyorlar. Kendi kardelerini niye daa çkarmyorlar ? Bizimkileri gönderiyorlar. Biz anneler hiçbirine de hakkmz helal etmiyoruz.

Ana Sayfaya Git