Evlat nöbetindeki anne: “Siyaset yapmaya değil, oğlumu almaya geldim”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 719’uncu gününe girerken, oğlu terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan anne Sultan Göger, “Siyaset yapmaya değil, oğlumu almaya geldim. Siyaset yapmak isteseydin burada değil, Ankara’da olurdum” dedi.

Haberler 23.08.2021 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti, korona virüse ramen 719. gününde de devam ediyor.

Ellerinde çocuklarnn fotoraflar ile HDP il binas önündeki çadrda nöbete devam eden aileler, çocuklarndan gelecek haberi bekliyor.

6 yl önce kandrlarak daa kaçrlan olu Doan Göger için oturma eylemine devam eden anne Sultan Göger, eyleminde kararl olduunu belirterek, Olum 4 Ekim 2015 tarihinde Diyarbakra geldim ve burada kayboldu. Olum her zaman Diyarbakra geliyordu ama en son geldiinde daha kendisinden haber alamadk. Aradan geçen 6 ayn ardndan kandrarak daa kaçrldn örendik. Doan çok saf ve kandrlabilecek bir çocuktu dedi.

Tek davam var oda benim olumdur

HDP il binas önünde olu için oturma eyleminde olduunu aktaran anne Göger, Ben buraya olum Doan için geldim, olum Doan olmasayd burada ne iim olurdu. Ben burada siyaset yapmyorum ve siyasetten anlasaydm Ankarada olurdum. Tek davam var oda benim olumdur. Ben olumu istiyorum ve onun için buradaym. Benim duyuyor ve görüyor ise sesime bir ses versin. Artk yeter 6 yldr biz hiçbir haber alamdk. Olumun sesine ve kokusuna hasret kalmz. Annem hasta onu ölmeden görmek istediini söylüyor. Babas ve bende hastaym, kalbim dayanamyor bu acya. Yeter artk kaçp gelmesini ve teslim olmasn istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git