Evlat nöbetindeki anne: Yeter artık, evladımı versinler

Diyarbakır'da, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 234 ailenin evlat nöbeti, 757'nci günde de sürüyor. 2013 yılında kaçırılan kızı Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç, "Ben kızımı istiyorum. Yeter artık, evladımı versinler. 40 senedir HDP-PKK, fakir fukaranın çocuklarını dağa götürüyor, dağda öldürüyor" dedi.

Haberler 29.09.2021 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Hacire Akarn evladna kavumann ardndan 3 Eylül 2019da evlat nöbetine balayan ve zamanla saylar 234e ulaan aileler, 757nci güne girdi.

PKK tarafndan 2013 ylnda, kz Zübeydenin kaçrldn söyleyen Esmer Koç, evine ate dütüünü belirterek, HDP-PKKllar gelip kzm kaçrdlar. Aramadm yer kalmad. Kzmdan hiçbir haber alamadm. Öldü mü, kald m bilmiyorum. Kzm istiyorum. Yeter artk, evladm versinler. 40 senedir HDP-PKK, fakir fukarann çocuklarn daa götürüyor, dada öldürüyor. Ne geçti ellerine? Versinler çocuklarmz. çocuklarmz istiyoruz. Kz eer beni duyuyorsan o zalimlerin elinden kaç, o kirli silaha tükürün, atp kaçn. Her yerde askerimiz, polisimiz var, gelin teslim olun. Size diyorlar; kence edecekler, cezaevine koyacaklar. Yalan söylüyorlar, cezaevi yok, ikence yok. Gelin, devletimize teslim olun. Artk bu ac yeter. Cierimi yaktlar. HDP, PKKdan bizim çocuklarmz istesin. 40 yldr bizim çocuklarmzn kan üzerinde siyaset yapyorlar dedi.

Olu Aziz için eylem yapan Güzide Demir, 6 yldr evladna hasret olduunu söyledi.

Demir, oluna kavumak istediini ifade ederek, HDP olumu kaçrp götürdü. Olum seni çok özledim. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. dedi.

Vann Gürpnar ilçesinden gelen ve olu Mikail için gelerek eylem yapan baba Yusuf Erdinç de evladnn Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandrlarak daa götürüldüünü belirtti.

Erdinç, HDP olumun elindeki kalemi krd, eline silah verdi. Olum seni bekliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git