Evlat nöbetindeki baba: Asla bırakmayacağız

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini eylemlerinin 611'inci gününde kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü.

Haberler 06.05.2021 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, iki yl önce 21 Austosta kayboldu. Olunun teröristler tarafndan daa kaçrldn düünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylem balatt. Hacire Akarn almadan gitmeyeceini söyledii olu Mehmet Akar, eylemin 3üncü gününde ortaya çkt. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptrld.

Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlan 24 aile daha evlatlarna kavutu.

EVLAT NÖBETNE DEVAM EDECEZ

2012 ylnda lise 1inci snfta okurken kaçrlan olu Emircan için Hakkariden gelerek evlat nöbetini sürdüren Lokman çiftçi, eylemlerini sürdürmeye kararl olduklarn söyledi. çiftçi, Olum 2012 ylnda HDP tarafndan kandrld. Daha 14 yandayd. Lise 1inci snfa gidiyordu. Olumu kandrp daa kaçrdlar. O günden bu yana olumun sesini duyamadk. Biz buradayz. Evlat nöbetindeyiz. Evlat nöbetine devam edeceiz. çocuklarmz gelmeden, evlatlarmza kavumadan biz bu eylemi asla ve asla brakmayacaz. Buradan bütün çocuklara sesleniyorum, gelin Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olun. Gelin adalete teslim olun. Yuvalarnza dönün. Artk yeter. Bu anne babalarn hasreti, bu özlem, bu çile bitsin diye konutu.

Ana Sayfaya Git