Evlat nöbetindeki babadan oğluna 'teslim ol' çağrısı

Oğlu Mikail için eylem yapan Yusuf Erdinç, "6 yıldır senin peşindeyim. Seni kandırıyorlar. Askerimize, polisimize kurşun sıkıyorsun. Gelirsen, sana hakkımı helal ederim, eğer gelmezsen evlatlıktan reddediyorum seni, sen benim evladım değilsin" diyerek tesli olması çağrısında bulundu

Haberler 10.05.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 614üncü gününde kstlama nedeniyle kaldklar otelde sürdürdü. 6 yl önce 21 yandayken kandrlp daa kaçrlan üniversite örencisi olu Mikail için eylem yapan Yusuf Erdinç, 6 yldr senin peindeyim. Seni kandryorlar. Askerimize, polisimize kurun skyorsun. Gelirsen, sana hakkm helal ederim, eer gelmezsen evlatlktan reddediyorum seni, sen benim evladm deilsin diyerek tesli olmas çarsnda bulundu

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, iki yl önce 21 Austosta kayboldu. Olunun teröristler tarafndan daa kaçrldn düünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylem balatt. Hacire Akarn almadan gitmeyeceini söyledii olu Mehmet Akar, eylemin 3üncü gününde ortaya çkt. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptrld.

Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlan 24 aile daha evlatlarna kavutu.

GELMEZSEN EVLATLIKTAN REDDEDYORUM SEN

stanbulda 6 yl önce 21 yanda kandrlarak daa götürülen olu Mikail için Vandan gelen Yusuf Erdinç, oluna teslim olmas için çarda bulundu. Erdinç, Olum Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazand. 2nci snfta olumu benden kopardlar. Onlar beni nasl paramparça ettilerse Allah da onlar parça parça etsin. Olum ben seni büyüttüm, hukuk fakültesine gönderdim. Sen ne yaptn? Amerikann ua oldun. Ben de Kürdüm, annem Kürt, babam Kürt. Allah beni Kürt olarak yaratm, Kürtlüümü de inkar etmiyorum ama ben Amerikann Kürdü deilim. srailin ua da deilim. Ben Türkiye Cumhuriyetinin Kürdüyüm. Eer HDPli milletvekillerinin bir tane çocuu orada varsa sen de orada kal. Onlarn çocuklar Avrupada okuyorlar. Seni daa çkarmlar. 6 yldr senin peindeyim. Seni kandryorlar. Askerimize, polisimize kurun skyorsun. Gelirsen sana hakkm helal ederim, eer gelmezsen evlatlktan reddediyorum seni. Sen benim evladm deilsin. Hakkm da sana zehir olsun diye konutu.

CUMHURBAKANIMIZ ANNELER DAVET ETT

Diyarbakrn Hani ilçesinde, 2015 ylnda 17 yanda frnda çalrken kaçrlan olu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir ise Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann evlat nöbeti tutan anneleri stanbula davet ettiini belirterek, unlar söyledi:

çocuumu bizden kopardlar, götürdüler. 2015ten sonra hayatmz zindan ettiler. çocuklarmz daa mahkum ettiler. Bizi de kendi kaplarna mahkum ettiler. Zaten bunlarda vicdan merhamet yoktur. Vicdan merhamet olsa bunu yapamazlard. Cumhurbakanmz, buradaki bütün anneleri davet etti oraya. Ona teekkür ediyoruz. O Türkiyenin deil, dünyann cumhurbakandr. Cumhurbakanmz bu mübarek günde bütün anneleri davet etmi. nallah bu mübarek günde Allah anne babalarn yüzüne bakar, çocuklarmz bize döner. Olum, kaç gel Türk adaletine teslim ol. Anann kucana gel. Biz eve giremiyoruz, ev bize zindan olmu. Bu yanl yönden dön gel, bir huzur yaayalm.

Ana Sayfaya Git