Evlat özlemi dinmiyor

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdüren Diyarbakır anneleri, Kurban Bayramı'nı evlatlarıyla geçirmek istiyor.

Haberler 27.07.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdüren Diyarbakr anneleri, Kurban Bayramn evlatlaryla geçirmek istiyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 328. gününe girdi.

- Kzm almadan buradan kalkmayacam

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Nazl Sancar, kz eymadan 9 yldr haber alamadn söyledi.

Yllardr evlat hasretiyle yanp tututuunu ifade eden Sancar, Bu bayram kzmla geçirmek istiyorum. Onun yannda olmak istiyorum. dedi.

Kzna, güvenlik güçlerine teslim olmas için seslenen Sancar, unlar kaydetti:

Gel kzm bu bayram beraber geçirelim. 9 yldr evlat hasreti çekiyorum, artk dayanacak gücüm kalmad. Bu bayram kzmla geçirmek istiyorum. Her yerde bir eksikliin var. Herkes bayram hazrl yapyor. Biz 328 gündür bu çadrn altnda gözya döküyoruz. 328 yl da yaasam HDPden ve PKKdan kzm almadan buradan kalkmayacam. Allahn izniyle devletimizin gücüyle evlatlarmz alp sonra evimize gideceiz.

- çocuklarmz istiyoruz

Olu Tuncay Bingöl için eylem yapan baba evket Bingöl de eylemleri süresince HDPden kendilerine bir açklama yaplmadn belirtti.

Bayram geldi herkes sevenleriyle çocuklaryla mutlu oluyor. Biz HDPnin kapsnda çocuklarmz bekliyoruz. diyen Bingöl, unlar kaydetti:

HDP siyasi bir parti deildir. HDP sadece PKKnn propagandasn PKKnn dediini yapyor. Eer bizi temsil etselerdi yanmzda oturup PKKdan çocuklarmz isterlerdi. Bu milletvekilleri (HDP) çocuklarmz daa götürüp bize düman ediyor. çocuklarmz kendi kardelerine düman oluyor. HDP ne yapyor? çocuklarmz para karl PKKya teslim ediyor. çocuklarmz bunlardan istiyoruz.

Ana Sayfaya Git