Evlat sevinci

Ailelerin HDP önündeki kararlı direnişi, bir aileyi daha dağa kaçırılan evladına kavuşturdu. Çoşkun ailesi bayram sevinci yaşarken, eylemdeki ailelere de umut oldu. Oğluna kavuşan anne ve baba sevincini ailelerle paplaştı.

Haberler 14.10.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine bir aile daha katld. Olu brahime kavuan anne Safiye ile baba Mehmet Emin Cokun, sevinçlerini evlat nöbetini sürdüren ailelerle paylatlar.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 408nci gününe girdi. Arnn Doubayazt ilçesinde yayladan 7 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kz Hazal için Diyarbakra gelen baba Mustafa Kaya da oturma eylemine dahil oldu.

Baba Kaya, içecek su getirmek için yanlarndan ayrldktan sonra haber alamadklar kznn önce kaybolduunu düündüklerini söyledi.

7 YIL ÖNCE KAçIRILMITI

Bir süre sonra gelen bir telefonla evladnn PKK tarafndan götürüldüünü anladklarn belirten Kaya, Gitti, geri gelmedi. Kzm kaçrdlar. Bir kez yeni gittii zaman beni arad. Telefonu kaldrdmda alyordu. Kzm seni kaçrdlar deil mi? dedim. Yanndaki kii bana Sen kzna cesaret vereceine, onu alatyorsun. Sen nasl babasn? dedi ve telefonu yüzüme kapatt. diye konutu. imdiye kadar ailelerine kavuan çocuklarn kendisini ümitlendirdiini anlatan Kaya, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

SEVNCN ALELERLE PAYLATI

6 yl önce 19 yanda daa götürülen evlatlar brahime kavuan Mehmet Emin ile ei Safiye Cokun, mutluluklarn paylamak için Diyarbakr annelerinin bulunduu HDP il binas önüne geldi. Alklar ve zlgtlar eliinde karlanan Cokun çifti, eylemi sürdüren ailelere, en yakn zamanda çocuklarna kavumalar temennisinde bulundu.

Mutluluunu gazetecilerle de paylaan anne Cokun, çok sevinçliyim. Allah bu sevinci herkese versin. Dier annelere de beklediklerini versin. Umudumu hiç tüketmedim. Onu görünce kalbim duracak gibi oldu, bam döndü. dedi.

BAYRAM SEVNC YAADILAR

Baba Cokun da yeniden dünyaya gelmi gibi mutlu olduunu dile getirerek, 7 yl boyunca yaadklar evlat hasretine deindi.

çok zorluk çektik. Bunu ancak yaayan bilir. Allah, devletten, milletten, askerden, polisten, gazetecilerden, yani emei geçen herkesten raz olsun. Sonuçta kavutuk. diyen Cokun, çok mutlu olduunu ifade etti.

Cokun, Hastaydm, onu duyunca ayaa kalktm. Allah bu ii (oturma eylemi) balatandan bin defa raz olsun. Cumhurbakanmzdan, Süleyman Soyludan Allah raz olsun. Devlet var oldukça kimse madur olmayacak. diye konutu.

ALELERDE UMUT OLUTU

Cokun ailesinin evlatlarna sarlmas oturma eylemini sürdüren aileleri umutlandrd.

KEND çOCUUM GELM GB SEVNDM

6 yl önce daa götürülen olu Muhammed Emin Teker için Mutan gelerek oturma eylemine katlan anne Gülbahar Teker, terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan gençlerin kendilerine umut olduunu belirtti.

Teker, Kendi çocuum gelmi gibi sevindim. HDP ve PKK bizden ne istiyor? Yeter artk. Hepsi gelsin teslim olsun. Kimse evladnn oraya gitmesini istemiyor. dedi.

EYLEMMZ SONUç VERYOR

Olu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn ise 19uncu evladn da güvenlik güçlerine teslim olmasndan büyük umut duyduklarn ifade etti.

nallah bizim çocuklarmz da sesimizi duyar ve gelir. diyen Aydn, çocuklar daa kaçrlan tüm aileleri oturma eylemine destek vermeye çard.

Aydn, Eylemimiz sonuç veriyor. Siz de gelin çocuklarnz isteyin. Aileler olarak nöbetimizi devam ettireceiz. Bir yere gitmeyeceiz. diye konutu.

19 ALE EVLADINA KAVUMU OLDU

Cokun ailesinin de oullar brahime kavumasyla uruna oturma eylemi yaptklar çocuklarn terörün pençesinden kurtaran aile says 19a yükseldi.

Anne Hacire Akarn 24 Austos 2019da olu Mehmete kavumasnn ardndan Hatice Ceylan olu Cafere, Hüsniye Kaya kz Mekiyeye, babaanne Halime Kadran torunu brahim Halil Kadrana, baba Metin Açan olu H. Açana, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu oullar Hüseyine, anne Gevriye Ayhan kz Peldaya, baba Melik ve anne Melek Aslan olu Volkana, anne Muhteber Birlik olu Veysiye, anne Cahide Alkan olu Mehmet Emine, anne ahize Altnkaynak kz Haliseye, engelli baba Cemal Erta olu Ramazana, anne Naime Dalm kz Tekoine, teslim olan Haim Açar tedavisinin sürdüü hastanede babasna, anne Sever Fidan olu Tayfura, anne Gülen çetin olu Erdala, anne Meryem ve baba Fahrettin Akku da evlatlar Erkana, anne Perihan ve baba Fettah Kaya oullar Cumaya sarlp, sevinç gözya dökmütü.

Ana Sayfaya Git