Evlat yolunu gözlüyorlar

Diyarbakır anneleri, bir Anneler Günü'ne daha evlat özlemiyle giriyor.

Haberler 09.05.2022 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR (SÖZ)- Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, bir Anneler Gününe daha evlatlarndan ayr giriyor.

Anne Hacire Akarn daa kaçrlan olu Mehmet Akar için 22 Austos 2019da HDP l Bakanl önünde balatt oturma eyleminin sonuç vermesi, evladna kavumak isteyen dier annelere de örnek oldu.

Akarn evladna kavumasnn ardndan dier ailelerin 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde balatt oturma eylemi 978inci güne ulat.

Evlat nöbeti tutan ailelerin says yurdun dört bir yanndan gelenlerin de katlmyla 285e yükseldi.

Yaz k, kar yamur, bayram, salgn demeden büyük bir dayanma ve kararllkla yürütülen oturma eylemi sayesinde 35 aile evladn terörün pençesinden kurtarmay baarrken, dier ailelerin evlat nöbetinde umutlu bekleyii sürüyor.

Bir Anneler Gününe daha çocuklarnn özlemiyle giren anneler, evlatlarndan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

- Anneler Günü bizim için ac ve kederi ifade ediyor

Ellerinde fotoraflaryla evlatlarnn yolunu gözleyen annelerden Necibe çifçi, AA muhabirine, tek isteinin 6 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Rojhata kavumak olduunu söyledi.

Olundan ayr olduu için Anneler Gününü buruk geçirdiini belirten çifçi, daa kaçrlmadan önce olunun her Anneler Gününde kendisine çiçek ya da hediye aldn belirtti.

çifçi, ondan ayr her Anneler Gününde olunun aklna geldiini dile getirerek, oluna kavutuunda Anneler Gününü mutlu ve huzurlu geçireceini anlatt.

Oluna seslenen çifçi, Olum yeter artk dön. Anneler Günü bizim için ac ve kederi ifade ediyor. Olum inallah gelirsin de Anneler Gününde bana çiçek alrsn. te annen o gün mutlu olur. Sana sarlrm, seni öperim. te o gün annenin günü olacaktr. dedi.

- Bana en güzel hediye olumun gelmesi

Olu Bayram için eylem yapan anne Ayten Elhaman ise çocuklarn annelerinin yannda olmas gerektiini belirtti.

çocuuna kavumad sürece Anneler Gününün ac dolu geçeceini dile getiren Elhaman, Anneler Günü benim için hiçbir ey ifade etmiyor çünkü olum burada deil. ifadesini kulland.

Elhaman, olunun bir Anneler Gününde kendisine ald ayakkabya her baktnda onu hatrladna deinerek, Olum 5 Anneler Günü geçti, sana hasret kaldm. Seni burada bekliyorum. Bana en güzel hediye olumun gelmesi. Küçükken ilk hediye olarak bana iir yazmtn. Anne seni daima seveceim, Anneler Gününde sürekli sana hediyeler alacam. diyordun. Bir anne için en güzel hediye evladnn iyi ve salkl olmas. Olum seni bekliyorum, hiçbir zaman buray terk etmeyeceim. diye konutu.

- Yanma gelirsen dünya benim olur

Olu Faruk için oturma eylemini sürdüren anne Rahime Taç da 8 yldr olundan haber alamadn, evladna kavuana kadar eylemi sürdüreceini söyledi.

Taç, olu yannda olmadndan her Anneler Gününü gözü yal geçirdiini anlatarak, Anneler Gününde tüm çocuklar annelerinin yannda, ellerini öpüyor. Faruk benim yanmda deil, kokusunu alamyorum. Anneler Gününde bana ald ayakkab vard, bu günde ondan bana kalan sadece odur. Olum benim için en büyük hediye sensin. Yanma gelirsen dünya benim olur. diye konutu.

- Kim gelip elimi öpecek?

Anne Nadire çakan da olu Muhammed için eylemi kararllkla sürdürdüünü ifade etti.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan çakan, Anneler Gününde kim gelip elimi öpecek? Gel, annenin elini öp, annen de senin gözlerinden öpsün. Gel devlete teslim ol, devletimiz güçlü. Seni bekliyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git