Evlatlarımız gelsin çığlığı

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine bir aile daha katıldı

Haberler 23.05.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, evlatlarna kavumak için kararl bekleyiini sürdürüyor. Önceki gün bir aile daha nöbet tutan aileler arasna katlm gösterdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 993üncü gününde sürüyor.

Olu Faruk için Karstan gelerek eyleme devam eden anne Rahime Taç, evladna kavumak istediini söyledi.

8 yldr evladna hasret olduunu belirten Taç, eylem sayesinde 35 ailenin evladna kavutuunu anmsatt.

Faruk gelene kadar eylemi brakmayacam. Anneler ve babalar olarak çocuklarmz HDP ve PKKya brakmayacaz. nallah zafer annelerin ve babalarn olsun. Bu çocuklar birlikte dadan indireceiz. diyen Taç, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Olu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de 6 yldr evladndan ayr olduunu belirtti.

Evlatlarna duyduu özlemle bu eylemi sürdürdüklerini dile getiren Demir, Olumun peini hiçbir zaman brakmadm. Olum gel, bu hasretlik bitsin. diye konutu. Demir, olunun güvenlik güçlerine teslim olmasn istediini ifade etti.

Evlat acs çok zor

11 yl önce 20 yandayken daa götürülen kz Suzan için Idrdan gelen baba Aziz Kyga da oturma eylemine dahil oldu.

Baba Kyga, gazetecilere yapt açklamada, yllardr evladndan haber alamadn söyledi. Merak ettii kznn geri dönmesini isteyen Kyga, öyle konutu:

Dershaneye ders çalmaya gittii srada kzm gitti. Gittiinde daha 20 yandayd. Aileleri televizyondan gördüm ve geldim. Buradan kzma seslenmek için geldim. Orann bir faydas yok ve sonu ölümdür. Kzm ölmesin geri gelsin. Gözümle bir daha görmek istiyorum. Evlat acs çok zor.

Ana Sayfaya Git