Evlatlarımızdan ellerinizi çekin!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 24.06.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 295. gününe girdi.

Oturma eyleminde yer alan annelerden Ayten Elhaman, 3 yldr haber alamad olu Bayram için oturma eylemi yaptn söyledi.

HDPnin yalanlarna inanmayn. HDP, PKK birdir. diyen Elhaman, öyle konutu:

Annelere çarm, gelsinler, hiç kimseden korkmasnlar. Devletimiz arkamzda. Gelin evlatlarnz arayn. HDPnin yalanlarna inanmasnlar. HDP çocuklar kaçrp dalara götürüyor. Kendi çocuklarn götürsünler. Ellerini evlatlarmzdan çeksinler. Yüz yl da bin yl da geçse evladm almadan buradan gitmeyeceim.

ACILAR çERSNDE KIVRANIYORUZ

3 yldr çok ac çektiini anlatan Elhaman, Bütün anneler yavrularna kavusun artk. Evlat acs çok büyük bir ac. Yemek yaparken, su içerken bile aklmzda. dedi.

Evladna teslim olma çarsnda bulunan Elhaman, Olum seni kandrdlar, götürdüler. Sen kendi öz iradenle orada deilsin. Kaç, gel. Devletimizin efkatli ellerine sn. Arkadalarn geldi, sen de gel, bekliyorum. ifadelerini kulland.

Baba Aydn Datekin de olu Sedat için katld eylemi sürdüreceini belirterek, Olumu HDPden istiyorum. çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. 295 gündür buradayz, sonuna kadar mücadele edeceiz. diye konutu.

Bir olunun daha olduunu ve birkaç ay sonra askere gideceini vurgulayan Datekin, Sedat olum. Kardein vatani görevini yapacak. Gel beraber, huzurlu olalm. Devlete, polise, askere teslim ol. dedi.

Ana Sayfaya Git