Evlatlarımızı HDP almıştır!

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 30.11.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 454. gününde devam ediyor.

Be yl önce 16 yandayken daa kaçrlan olu Muhammed için evlat nöbetine katlan anne Hatice Ay, olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn söyledi.

Evladnn hasta olduunu, sürekli gözetim altnda olmas gerektiini ifade eden Ay, olunun sabah ie gidiyorum diye evden çktn ve bir daha kendisinden haber alamadklarn dile getirdi.

Yllardr olunu aradn ancak hiçbir sonuç alamadn ifade eden Ay, öyle konutu:

HDP olumu kandrd, daa götürdü. 6 seneden beridir ondan haber alamadm. Olumu HDPden istiyorum. Hastalandm. Ne gecem ne gündüzüm ne de bayramm var. Hayattan bir tat almyorum. Muhammed olum için buraya gelmiim. Olumu HDPden istiyorum, alana kadar da buradan gitmiyorum.

Evladna seslenen Ay, Muhammed, olum, gel devlete teslim ol. Senin hiçbir suçun, cezan yok. Seni kandrdlar götürdüler. Gel adalete teslim ol. dedi.

stanbuldan 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan evket Bingöl ise çocuklarnn kendilerinden koparldn ve dada ölüme terk edildiini belirtti.

14 bayramdr çocuumu görmemiim, 14 sene de geçse çocuumu almadan buradan kalkmam. çocuumu bunlardan alana kadar da eylemimi brakmam. diyen Bingöl, çocuum için buradaym. çocuumu HDP kaçrd. çocuumu bunlardan istiyorum. çocuklarmz HDP götürdü. çocuklarmz HDP götürmemi olsayd biz HDPnin kapsnda oturmazdk. Bütün çocuklar HDP götürdü. HDP, eer bu vatana sadk olsayd, bu vatann çocuklarn götürmezdi. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git