Evlatlarımızı kandırmışlar!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 16.06.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 652nci gününde sürüyor.

Anne Güzide Demir, 4 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Aziz için oturma eyleminde yer aldn, yaklak iki yldr çocuklar için eylemde olduklarn ve evlatlar gelinceye kadar oturma eylemini sürdüreceklerini söyledi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPnin sorumlu olduunu aktaran Demir, Olum Aziz, neredeysen çk gel. Seni çok özledim. Hastaym olum, ölmeden seni göreyim. Yüzüne hasret kaldm. Gel, aabeylerin, kardelerin seni bekliyor. Evladm kandrdlar. çocuumu HDPden istiyorum. diye konutu.

ANNELERN EYLEM

Kütahyadan gelerek kz Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent de eylemi kararllkla sürdürdüklerini belirtti.

Evlatlar için sonuna kadar eyleme devam edeceklerini dile getiren Levent, unlar kaydetti:

çocuklarmzn üstünden elinizi çekin. HDP ve PKK denilen lanetler çocuklarmz dalara, maaralara götürdünüz. Ne istiyorsunuz bizim yavrularmzdan? çocuklarmz brakn. Bize dünyay verseniz bizim gözümüzde deeri yok. Sadece çocuklarmz istiyoruz. Evlatlarmz o maaralardan çksn. çocuklarmzn elleri kalem tutuyordu. Kalemleri attrp silah verdiniz. O silahlar yerin dibine gömün Fadimem. Ne olur bana gel. Dizimin dibi senin yerin. Senin oralarda iin yok.

Ana Sayfaya Git