Evlatlarımızı teslim etsin

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 212 ailenin oturma eylemi, HDP İl Başkanlığı binası önünde sürüyor. Anneler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle verdikleri mesajda evlatlarının teslim edilmesini istedi. 2015'te 14 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kızı Songül için oturma eylemini sürdüren Fatma Akkuş, evlat nöbetinde 2'nci kadınlar gününü geçirdiklerini belirterek, "Biz yoklukla bu çocukları büyüttük. Çocuklarımızı onlar için büyütmedik. Kızım, Allah rızası için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yüzümüzü güldür. En azından sesini duyayım. Yeter artık ne olursun geri dön" dedi.

Haberler 08.03.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde 552 gündür oturma eylemini sürdüren anneler, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü nedeniyle verdikleri mesajda evlatlarnn teslim edilmesini istedi. Diyarbakrda 2015te 14 yanda daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemini sürdüren Fatma Akku, evlat nöbetinde 2nci kadnlar gününü geçirdiklerini söyledi.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE ANNELER EVLATLARINI BEKLYOR

Tek isteinin kzana kavumak olduunu anlatan Akku, 552 gürdür burada bekliyoruz. 2nci 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü geçirdik. nallah kadnlar gününde çocuklarmz geri döner ve yüzümüz güler. Yeter artk bu hasretlik bitsin çocuklarmz geri versinler. Biz ne yaptkta bu cezay vermiler. Biz yoklukla bu çocuklar büyüttük. çocuklarmz onlar için büyütmedik. Kzm Allah rzas için 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde yüzümüzü güldür. En aznda sesini duyaym. Yeter artk ne olursun geri dön. Birbirinize söyleyin güvenlik güçlerine teslim olun. HDP 8 Mart Dünya Kadnlar Günü için eylem yapacakm. Biz de anneyiz ne olur sesimizi duyun artk. Sizden bir ey istemiyoruz sadece evlatlarmz istiyoruz. Geçen yl kadnlar günün de seni videolarda gördüm. nallah bu sene sen geleceksin. Seni videoda deil canl görmek istiyorum dedi.

ONLAR çN ANNELERN KIYMET YOK

Diyarbakrda 2015 ylnda 16 yandayken kaçrlan olu Muhammet için evlat nöbetini sürdüren Hatice Ay, evladna teslim olmas için çarda bunarak, unlar söyledi:

6 yldr olumdan bir haber alamadm. Bu yl 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde inallah hayrl bir müjde alrz. Muhammet olum eve gel ben hastaym, seni bekliyorum. Burada 24 aile evladna kavutu, inallah biz de kavuuruz. HDP diyor annelerin kymeti var ama 1 yldan fazladr anneler burada bekliyor, onlar için hiç annelerin kymeti yok. Eer kadnlarn kymeti olsayd, bizim çocuklarmz gönderirdiler.

Tuncelinin Pertek ilçesinde 2014 ylnda 17 yandayken kandrlarak, kaçrlan kz Alev için oturma eylemini sürdüren Güllü Turan da kzna teslim olmas için çarda bulunarak, 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde de evladm bekliyorum. Alev, beni duyuyorsan gel anneni unutma. Ne olursun gel Türk askerimize teslim ol. Dön gel eve bizim yüzümüzü de güldür, sevinelim. Sen gelmeden ben gitmeyeceim, hep seni bekleyeceim dedi.

Ana Sayfaya Git