Evlatlarımızla kucaklaşırsak

Sağlık çalışanı anneler çocuklarına doya doya sarılacakları günü iple çekiyor

Haberler 10.05.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede görevlerini sürdüren kadn doktorlar, Anneler Gününü evlatlarndan ayr geçirmenin burukluunu yayor.

Tüm dünyada etkili olan Kovid-19 salgnyla kahramanca mücadele eden salkçlar, ailelerinden uzakta gece gündüz demeden hastalara ifa datmak için fedakarca görev yapyor.

Virüsü ailelerine bulatrmamak için sevdiklerinden ayr kalmay göze alan salk çalanlarndan ayn zamanda anne olanlarn büyük bölümü Anneler Gününü evlatlarndan ayr geçiriyor.

YORULDUK AMA TOPLUMA HZMET VERMEKTEN DE MEMNUNYET VE GURUR DUYUYORUZ

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Mine Bahçvan, 3 çocuk annesi olduunu belirterek, salgnla mücadelede kendilerini ve sevdiklerini riske atmamak için zaman zaman evlerinden ve ailelerinden ayr yaamay göze aldklarn söyledi.

A çalmalaryla Kovid-19un etkisinin gün geçtikçe krldn anlatan Bahçvan, vatandalardan salgn süresince evde kalmalarn ve sosyal mesafe kuralna uymalarn istediklerini belirtti.

Kovid-19 sürecinin çalan anneler için daha zorlu geçtiini aktaran Bahçvan, salk çalan annelerin, fedakarca çaltn bildirdi.

Bahçvan, Ben de onlardan biri olmaktan gurur duyuyorum. Gerçekten yorulduk ama topluma hizmet vermekten de memnuniyet ve gurur duyuyoruz. diye konutu.

Kovid-19 sürecinde Anneler Gününü tam olarak kutlayamadklarn aktaran Bahçvan, öyle devam etti:

çünkü çocuklarmza dokunacak, sarlacak cesaretimiz yoktu. Bu Anneler Gününü de buruk geçireceiz. Ancak halkmzn desteiyle saylarda düü olduunu görüyoruz. Gelecek Anneler Gününün, herkesin çocuunu, annesini sevgiyle kucaklad güzel bir gün olmasn diliyorum.

ÖNÜMÜZDEK YILA DAHA NEEL GRMEK STYORUZ

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzman Doktor Meral Erdal Erbatur da 2 çocuk annesi olduunu, daha önce heyecanl ve neeli geçirdikleri Anneler Gününü salgn sürecinde buruk girdiklerini dile getirdi.

Kovid-19 youn bakm ünitesinde yaklak 1,5 yldr çaltn ifade eden Erbatur, Annelik zor doktorluk zor ama biz bunlar baarabilecek güçlü kadnlarz. Bu seneyi de belki buruk geçireceiz ama önümüzdeki yla daha neeli girmek istiyoruz. dedi.

çocuklarna, annelerine sarlarak görevlerini yapmak istediklerini anlatan Erbatur, önümüzdeki yllarda Anneler Gününü bu ekilde kutlamak istediklerini kaydetti.

Tbbi Mikrobiyoloji Uzman ve 3 çocuk annesi Doktor Ayser Mzrakl ise koronavirüsü toplumsal bir sava olarak gördüünü, bunun üstesinden gelebilmek için ekip arkadalaryla çok çaltklarn vurgulad.

Baz arkadalarnn Kovid-19a yakaland bilgisini veren Mzrakl, zaman zaman bu tür durumlarn yaanmasnn moralini bozduklarn dile getirdi.

Geçen yl Anneler Gününde de çaltn belirten Mzrakl, 24 saat hizmet veren bir laboratuvarda çaltm için Anneler Gününe buruk girdim. çocuklarmdan, eimden ayrydm. Bu sene de yine nöbetçiyim. Yine ayr olacam. Umarm önümüzdeki yl salgn bitireceiz ve hep birlikte iyi bir Anneler Gününü kutlayacaz çünkü buna ihtiyacmz var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git