Evlatlarına kavuşacakları günü bekliyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 19.09.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 382nci gününe girdi.

Kz Songüle kavuma ümidiyle eylemi sürdüren anne Fatma Akku, ömrünün sonuna kadar kznn peini brakmayacan söyledi.

Kznn hayatta olup olmadndan dahi haberinin olmadn vurgulayan Akku, öyle konutu:

Kzmdan vazgeçmiyorum, vazgeçmeyeceim de. Gözüm yolda, ölünceye kadar onu bekleyeceim. HDP bizden ne istiyor? çocuklarmzn üstünden elini çeksin, artk yeter, dayanamyoruz. Bizden, çocuklarmzdan ne istiyorlar? Kzm götürüp dada ölüme terk etmiler, bu ne demektir? O kzlara, o çocuklara yazk.

ANNELERN DREN SÜRÜYOR

çocuunun eline silah verenlere tepkisini dile getiren Akku, Ellerine kalem versinler, vatana yararl evlatlar olsunlar. dedi.

Evlatlarna hasret braklarak kendilerine zulüm edildiini aktaran Akku, Anneler çocuklarnn peini brakmasnlar, evlerinde kalp susmasnlar. ifadesini kulland.

Kzna seslenen Akku, güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapt.

Kardei Rahim için eylemi sürdüren aabey Mehmet Sddk çifçi de kardei gelene kadar nöbeti sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

çiftçi, Kardeimi HDPden istiyorum. Kardeimi HDP alp PKKya vermitir. HDP isterse kardeimi imdi getirir ama getirmiyor. Sonuna kadar eyleme devam edeceim. Kardeim gel, Türk devletine, adalete teslim ol. diye konutu.

Ana Sayfaya Git