Evlatlarına teslim ol çağrısı

Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim ol" çağrısı

Haberler 23.09.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan aileler, evlatlarna güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 386nc gününe girdi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden gelerek 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için eylem yapan anne Zümrüt Salim, çocuklarna kavuuncaya kadar evlat nöbetine devam etmekte kararl olduklarn söyledi.

Salim, eylemlerinde bir yl geride braktklarn ifade ederek HDP vekilleri u ana kadar bize bir açklama yapmad. Olum için sonuna kadar buradaym. Olumu almadan gitmiyorum. 5 yldr olumun hasretini çekiyorum. dedi.

Olunu beklemeye devam edeceini dile getiren Salim, Olumu HDPden istiyorum. Olumu Kuran kursundan çktktan sonra kaçrdlar, daa gönderdiler, PKKya teslim ettiler. Olumu istiyorum. Olum beni görüyorsan, duyuyorsan çk, gel, güvenlik güçlerine teslim ol. diye konutu.

- Olum, kardelerinin yanna gel

Be yl önce kandrlarak daa kaçrlan olu Doan Göger için oturma eylemi yapan baba Hac Göger de evladn almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan söyledi.

çocuklarmz HDP il binasndan götürdüler. ifadesini kullanan Göger, tarifsiz aclar yaadklarn dile getirdi.

Göger, (HDPliler) Gelmediklerine göre suçlarn kabul etmiler demektir. Suçlu olduklarn biliyorlar. çocuklarmza silah verdiler. Kürt, Türk, Alevi, çerkez, hepimiz biriz. Bu bayrak hepimizin bayra. Bu vatanda yayoruz. dedi.

Oluna seslenen Göger, Gel olum, dön evine. Annen rahatsz. Olum kardelerinin yanna gel. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git