Evlerine uğurlandılar

Diyarbakır'da misafir edilen 220 Türk vatandaşı evlerine uğurlandı

Haberler 23.05.2020 - 03:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn dolaysyla Kazakistandan Diyarbakra getirilerek örenci yurdunda misafir edilen 220 Türk vatanda, Salk Bakanlnca yaynlanan genelge ile evlerine gönderildi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn koordinasyonu ve Dileri Bakanlnn çalmasyla gerçekletirilen tahliye operasyonu kapsamnda Kazakistandan uçakla getirildikleri Diyarbakrda Gençlik ve Spor Bakanlna bal Halid Bin Velid Erkek Örenci Yurduna yerletirilen 220 Türk vatandann test sonuçlar negatif çkt.

Valiliklere gönderilen, Yurt Dndan Planl Uçular le Toplu Olarak Gelen Kiilere Yönelik Uygulamalar balkl resmi yaz dorultusunda hazrlklarn tamamlayan vatandalar yurttan ayrld.

Otobüslerle memleketlerine ulatrlacak vatandalar, kendileri için her türlü imkan seferber eden devlete, AFAD, Türk Kzlay, Gençlik ve Spor l Müdürlüü, l Salk Müdürlüü ve yurt yönetimine teekkürlerini iletti.

- BEKLENTMN çOK çOK ÜSTÜNDE BR HZMET SALANDI

Vatandalardan Onur Tala, bayram ailelerinin yannda geçirecek olmann mutlululuunu yaadklarn söyledi.

Tala, kaldklar süre boyunca yurtta çok iyi misafir edildiklerini ifade ederek, Beklentimin çok çok üstünde bir hizmet saland. Özellikle burada çalanlar bize inanlmaz destek ve moral verdiler. Üç aydan bu yana ailemi görmüyorum. 5 yanda bir kzm var, o da merak ediyordu. Erken gitmek çok iyi oldu. diye konutu.

Kütahyaya uurlanan Mustafa Akgün de karantina günlerini yaplan etkinlikler ile elenceli geçirdiklerini belirterek, Burada bizi çok güzel arladlar. Bayramda evimize gideceiz, mutluyuz. Ülkemize döndük sa salim. Testlerimiz negatif çkt. Herhangi bir sknt çkmad, çok mutluyuz. ifadelerini kulland.

Akgün, alnan kararla bayram aileleriyle geçireceklerini dile getidi.

Ekipler daha sonra vatandalara fidan hediye etti. Ardndan otobüslere binen vatandalar memleketlerine uurland.

- 585 VATANDA MSAFR EDLD

Halid Bin Velid Erkek Örenci Yurdunda daha önce Iraktan tahliye edilen ve 14 günlük karantina sürecini tamamlayan 365 kii memleketlerine uurlanmt. Kazakistandan tahliye edilen ve misafir edilen vatandalarla evlerine uurlananlarn says 585e ulat.

Ana Sayfaya Git