Evliliği reddetti vuruldu

Evliliği reddettiği için vurulan kız çocuğu, hastanede 16 yaşına girdi. Karakaş yoğun bakımda tutulurken, anne Nurcan Karataş, failin yakalanmasını istiyor.

Haberler 19.04.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlilik dayatmasn kabul etmedii akrabas A. Karaka tarafndan silahla öldürülmeye çallan 15 yandaki Emine Karaka, tedavi gördüü Dicle Üniversitesi Hastanesinde 16sna girdi. Bismil lçesinde ikamet eden Karaka, 14 yandan bu yana tehdit, taciz ve srarl takibine maruz kald. Karaka, 4 ubatta akrabas A. Karaka tarafndan ateli silahla öldürülmek istendi.

ZANLI KAçAK

Boyundan aas felç olan Karakan Dicle Üniversitesi Hastanesinin youn bakm ünitesinde hayati tehlikesi sürerken, zanl Karaka ise hala yakalanmad. Her gün kz için Bismil ilçesinden Diyarbakr merkeze gelen ve kimi zaman hastanenin camisinde kalan anne Nurcan Karaka, yaananlara isyan etti. Kzm ölsün istemiyorum. Sadece adalet istiyorum diyen anne Karaka, failin bir an önce gözaltna alnmasn istedi.

TEHDT VE TACZ

Henüz 14 yandayken kznn bu tehditlere maruz kaldn belirten Karaka, kzyla birlikte yaadklarn u ekilde anlatt: Evli ve 7 çocuk babas A. Karaka, kzmla evlenmek istediini söylüyor ve sürekli onu tehdit ediyordu. Kzm henüz 14 yandayd, okula gidiyordu, her seferinde onu reddetti fakat o tehditlerine devam etti. Kzm da Onun yüzünden okulunu brakt. Brakmadlar kzm okusun, hayatn mahvettiler. Balkona bile çkamyordu.

YALNIZ DEL

Yaananlardan dolay kz ile birlikte ilçeyi terk etmek isteyen Karaka, Fakat bu sefer de baka bir erkek basksyla kar karya kaldm. Üvey oullarm hem köyden gitmemize hem de faili ikayet etmemize izin vermedi. Köyden çkarsanz sizi öldürürüm diyorlard. Köydeki herkesin bu yaanlanlarda parma var iddiasnda bulundu.

DURUMU KRTK

Kznn yaklak iki buçuk aydr hastanenin youn bakm ünitesinde tedavi gördüünü belirten Karaka, Kzmn durumu kritik, boydan aas felç. uanda da enfeksiyon kapt ve durumu daha da kötü oldu. Kzm o halde görünce perian oluyorum. Cihaza bal yayor. Sakat kalacam diye üzülüyor. Hayatmz mahvettiler, kzm hastanede bende hastane köelerinde perian olduk diye konutu.

HASTANEDE 16SINA BASTI

Kzn bu hale getiren erkekten ve ona yardmc olanlardan ikayetçi olduunu vurgulayan Karaka, Ben adalet istiyorum, baka bir ey deil. Failin ömür boyu ceza almasn istiyorum. Kzm daha dün hastanede 16 yana bast. Kzmn iyilemesini istiyorum. Sesimiz duyulsun istiyorum. Hani adalet, 2 buçuk ay oldu, neden yakalanmad? diye belirtti.

KIZIM ÖLMESN

Kzmn durumu kritik, kzm ölmesin lütfen bir çare bulun diyerek gözyalarn tutamayan Karaka, dayanma çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git