Evlilik okulu

Diyarbakır'da Bismil Belediyesi tarafından yeni evlenecek çiftler için "Evlilik Okulu" açıldı.

Haberler 29.01.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürlüü ile Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüünün öncülüünde, aile kurumunun salkl yapda olumasna ve güçlenmesine katk salamak amacyla hazrlanan proje kapsamnda açl gerçekletirilen Evlilik Okulunda eitim verilmeye baland.

Belediyeye evlenmek için bavuran ve tavsiye üzerine eitimi kabul eden çiftlere, Müftülük, lçe Salk Müdürlüü ve sosyal hizmet personeli ile psikolog ve avukatlar tarafndan etkili iletiim, öfke kontrolü, empati, ben dili, salkl ebeveyn ilikileri, dinimizde evlilik, aile hayat, evlilikte ibadetin yeri ve önemi, temizlik ve hijyen, salkl beslenme, aile bütçesi hazrlama ve sürdürülebilirlii, doru alveri usulleri ve dinimizde israf, güvenli internet ve dolandrclardan korunma gibi konularnda dersler verildi.

Yaklak 2 saat süren eitimlerin ardndan çiftlere, sertifika ve hediye takdim edildi.

Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hamza Türkmen, ei Pnar Türkmen ile okulda çiftlerle bir araya geldi.

Türkmen, yapt açklamada, evlenmek amacyla belediyeye müracaat eden ve eitim almak isteyen çiftleri programa dahil ettiklerini söyledi.

Etkili iletiim kuran çiftlerin, daha mutlu olduunu dile getiren Türkmen, eitimlerle kadna yönelik iddetin engellendii aileler kurmay ümit ettiklerini aktard.

Eitimlerle çiftlere birbirine sayg duymay ve sabr göstermeyi anlatmaya çaltklarn ifade eden Türkmen, evlilik kurumunun ciddiyeti konusunda çiftlere bilgi verdiklerini belirtti.

Hizmeti sadece yeni evlenen çiftlere deil beraberliklerinin üzerinden yllar geçen çiftlere de vermeyi planladklarn bildiren Türkmen, birçok çiftin arasndaki diyalogun günde 15 dakikay bulmadn kaydetti.

Türkmen, Aile içerisinde iletiimi artrarak birçok sorunu yok edeceimize inanyoruz. Bu sorunlarn içerisinde kadna iddet ön planda. Bunun dnda ailelerimizin daha mutlu yuva kurabileceklerine inanyoruz. Mutlu çiftler, mutlu çocuklar, mutlu çocuklar mutlu bir nesil demek. ifadelerini kulland.

Nianlsyla eitim alan Mahsun Bilgin de evlilik için belediyeye müracaatlarnda tavsiye üzerine eitime katldklarn söyledi.

Eitimlerde birlikte sayg çerçevesinde yaam sürdürülmesinin öneminin anlatldn belirten Bilgin, Sinirli zamanlarda alttan almamz, sabrl olmamz, fedakarlk gösterip anlayla karlamamz gerektiini düünüyorum. Bu eitimi almaktan mutluyuz, tavsiye ederiz. Eitimin bize faydasnn olacana inanyorum. Sorunlar tek tarafl deil. Hem erkein hem de kadnn bu eitimi almas gerekiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git