Eylemde ikinci gün

TTB'nin çağrısıyla iş bırakma eylemlerinin 2'nci gününde olan sağlık emekçileri, mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, iktidara şöyle seslendi: "Boş sözlere, vaatlere, algı oluşturma çabalarına son verin."

Haberler 16.03.2022 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Salk Platformu, salkçlarn özlük haklarnn düzeltilmesi talebiyle Yeniehirde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü önünde bir araya geldi.

TBB Merkez Yürütme Kurulu üyesi Halis Yerlikayann da aralarnda olduu çok sayda salk çalan eyleme katld. Haklarmz ve emeimiz için G(ö)revdeyiz pankart açan salkçlar, Mobing suçtur sessiz kalamayz ve nsanca yaamak insanca çalmak istiyoruz dövizleri tad.

Sosyal Hizmet Uzmanlar Dernei Diyarbakr ubesi Bakan Bahriye Emez, bütün kentlerde yaplan ortak açklamay okudu. SES Diyarbakr ube Ebakan iyar Güldiken ise, taleplerinin karlanmas çars yapt.

Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan da, Bizler bayramz, bir bayram havasnda kutlamyoruz. Hep bir hak ve talep aray içinde mücadele ediyoruz. Salk sadece fiziksel ve ruhsal hal deil bunun yannda sosyal iyilik ve politik hali de olmas gerekiyor. çünkü tp toplumsaldr ve yaadnz fiziksel çevreninde de üzerinde iyilik hali olur. Aslnda salkszl üreten etmenlerle mücadele etmemiz gerekiyor. Bir kiin barnmasndan tutalm yedii her onu etkiler bu yüzden tbb bir bütünsel olarak ele alnmas gerekiyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git