“Ezan bayramı ve müezzinler günü” talebi

Ezan Platformu Yönetim Kurlu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya ve Ezan platformu Güneydoğu Bölge başkanı Emekli Müftü Abdukerim Melikoğlu imzasıyla 15 Haziran “Ezan bayramı ve müezzinler günü” olsun talebiyle Diyanet işleri başkanlığına iletilmek talebiyle İl Müftülüğüne dilekçe verildi.

Haberler 15.10.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Ezan Platformu Yönetim Kurlu Üyesi ve Diyarbakr l Bakan Eyüphan Kaya ve Ezan platformu Güneydou Bölge bakan Emekli Müftü Abdukerim Melikolu imzasyla 15 Haziran Ezan bayram ve müezzinler günü olsun talebiyle Diyanet ileri bakanlna iletilmek talebiyle l Müftülüüne dilekçe verildi.

l Bakan Kaya; malumunuz 15 Haziran 622 ylnda Bilal-i Habe(ra) efendimiz ilk ezan okumutur. 2020 ve 2021 yl 15 Haziranda Diyarbakr Ulu camisinde bu günü kutladk, gerekli basn açklamalarn yaptk. Hem yerelde, hem ulusalda destek verici tepkiler aldk. Ezann önemine binaen bu günün hem ezan bayram hem de müezzinler günü olarak diyanet camias tarafndan ulusal düzeyde anlmasn talep ediyoruz. Dedi.

EZAN BAYRAMI VE MÜEZZNLER GÜNÜ

Bölge Bakan Melikolu; Ezan slamn iar, tevhidin kaynadr, okunduu yerde Allahn hükmünün geçerli olduuna iarettir, bundan dolay bu günü kutlamak müstesna bir eylem olsa gerek dedi,

l Müftüsü Mehmet Yavuz Karabay önemli bir talepte bulunuyorsunuz, u gün, bu gün diye bir çok gün var, hatta bazlar gereksiz bile, ezan bayram ve müezzinler günü önemli bir gün, eer ülkemizde bunu balatrsak umulur ki slam dünyas dahi bunu kabullenir, bu hatrlatma ve kutlamann Diyarbakr ulu camimizden balamas da ayrca manidardr, kanaatim o ki Bakanlk bunu dikkate alacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git