Fabrika ötesi bir okul oldu

'Kızlar futbol oynayabilir mi?' eleştirilerine maruz kalan kız futbol takımı Türkiye 2.'si oldu

Haberler 21.03.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2010da Güzel Sanatlar okulunun bir bölümü, 2013 ylnda ise Diyarbakr Spor Lisesi ismiyle karma 370 örencisiyle eitim-öretim veren okul, fabrika gibi milli takmlara sporcu yetitiriyor.

Baarlaryla birçok branta adndan söz ettiren Diyarbakr Spor Lisesi, 2010 ylnda Güzel Sanatlar okulunu bir bölümü olarak faaliyet göstermeye balad. Okul daha sonra 2013 ylnda Diyarbakr Spor Lisesi adn alarak eitim-öretime hayatna devam etti. Okul bünyesinde 370 örenci eitim görürken, bu sene 44 branta hem ferdi, hem de takm baznda yarmalara katld.

Fabrika gibi sporcu yetitiren okul, bu sene katld birçok turnuvandan baar elde ederek dönerken, en son 9-13 Mart tarihleri arasnda 8 yl önce zorlu artlar altnda ve tepkilere ramen kurulan futbol kz takmyla yüzlerce okul arasnda baar elde ederek Rizede katld Türkiye Kz Futbol müsabakalarnda Samsunla finalde karlap ikinci oldu.

Okullarnn 2010 ylnda Güzel Sanatlarn bir bölümü olarak eitim-öretim hayatna baladn söyleyen Müdür Yardmcs Vedide Gül Burahan, daha sonra 2013 ylnda da bamsz olarak Diyarbakr Spor Lisesi ad altnda eitim-öretim faaliyetlerine devam ettiini ifade etti.

Vedide Gül Burahan: 44 branta hem ferdi, hem takm baznda okul sporlarnda yarmalara katldk

Karma 370 örencilerinin olduunu aktaran Burahan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bütün branlarda faaliyet göstermekteyiz. Bu sene 44 branta hem ferdi, hem takm baznda okul sporlarnda yarmalara katldk. Birçok branta baar elde ettik. Erkek futbol, kz voleybol, erkek hentbolda Türkiye yar finaline kadar yükseldik. Kz futbol takmmz bu sene Türkiye 2.liini elde etti. Türkiye genelinde yüzlerce okulun katlm ile gerçekleen bu maçlardan kz futbol takmmz il 1.si, bölge 1.si, Türkiye yar finallerinden geçip derece yaparak, Türkiye finaline katlmaya hak kazand. Finalde de Türkiye 2.si oldu. Final maçm Rizedeydi. 9-13 Mart arasnda Rizede yaplan Türkiye Kz Futbol müsabakalarnda Samsun ile finalde karlatk. kinci oldu.

BU SENE KIZ çM HOKEYNDEN MLL SPORCUMUZ VAR

Okulun milli sporcu anlamnda da büyük baarlar olduunu hatrlatan Burahan, Bu sene kz çim hokeyinde 1 milli sporcumuz var. Mezun olan iki örencimiz çim hokeyi erkek milli takmnda. Atletizm dalnda birçok milli sporcumuz var. Yurt dna da giden çok sporcumuz var; atletizm dalnda. Okul bittikten sonra hangi üniversiteye girdiklerini, orada kendi branlarn ne derece yaptklarn sürekli takip ediyoruz. Mezun örencilerimizle de sürekli koordine halindeyiz. Valimiz Münir Karaloluna, Yeniehir Kaymakammz Murat Beikciye, l Milli Eitim Müdürümüz Murat Küçükaliye, Gençlik Spor l Müdürümüz Muammer Usluya, Büyükehir Belediyesi Spor Daire Bakanmz Mehmet Kesene çok teekkür ediyoruz bize verdikleri desteklerden dolay diye konutu.

Arzu Ayten Güzel: Kzlar futbol oynayabilir mi? anlamnda eletirilere maruz kaldk

Diyarbakr Spor Lisesi Beden Eitimi Öretmeni Arzu Ayten Güzel, kz futbol takmn 8 yl önce kurduklarn, bu ie baladklarnda büyük eletirilere de maruz kaldklarn dile getirdi. Kzlar futbol oynayabilir mi? anlamnda eletirilere maruz kaldklarn anmsatan antrenör Güzel, Biz her sene içerisinde ilden 1, bölgeden 1 çkarak yar finallere kalmaya hak kazanyorduk. Yar finallerde bir ekilde elimiz bo dönüyorduk. Aslnda bir gün bu baary yakalayacamzdan emindik. Buna inanmtk, çocuklara güvenmitik. Büyük bir hazrlk sürecinden sonra bu yl Türkiyenin en iyi 8 takm arasna katlmaya hak kazandk. Biz önce son yln ampiyonu Denizliyi, 4-2, daha sonra Samsunla yaptmzla maçta 1-0 yenilgi, arkasndan zmir birincisini 4-1 yendik. çaprazlarda turnuvann en favori takmn Gaziantepi penaltlarda devirmeyi baararak, final oynama baarsn elde ettik. Türkiye ikincisi olarak Diyarbakra döndük eklinde konutu.

Milli Takm kampna seçilen 10ncu snf örencisi Beyzanur Güngören, okullar aras turnuvada Türkiye ikincisi olduklarn, iki kez milli takm kampna gittiini kaydetti. Üçüncü kez de seçilmeyi beklediini aktaran Güngören, Orada kalc olmak istiyorum. yi bir his, inallah benim ya gruplarmda benim gibi milli takma giderler. Milli takmda Diyarbakr temsil etmeyi çok istiyorum. nallah dier arkadalarla birlikte devamn getirip temsil ederiz ifadelerini kulland.

Okul yönetimi, öretmenler ve örenciler, emei geçen, destek veren herkese teekkür ettiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git