Faciadan Kurtuldular

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde akşam saatlerinde yangın çıktı. Büyük paniğe yol açan yangın nedeniyle hastanede bulunan tüm hastalar, bölgeye sevk edilen onlarca ambulanslarla kentteki diğer hastanelere nakledildi. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınırken, hastanenin tüm personelleri çalışmalara katılmak üzere hastaneye çağrıldı.

Haberler 09.10.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar lçesi, anlurfa karayolu üzerinde bulunan Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesinin 4üncü katnda, saat 17.40 sralarnda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangn çkt.

KORKU VE PANK YARATTI

Ksa sürede büyüyen ve katn genelini kapsayan yangn üzerine personel alarma geçirildi. Kattaki hastalar tahliye ilemi balatrken, yangna çok sayda itfaiye ekibi müdahale etti.

TÜM HASTALAR TAHLYE

Büyük panik ve korkuya neden olan yangn nedeniyle hastanede bulunan tüm katlardaki hastalar, bölgeye sevk edilen onlarca ambulansla hastalardan 181i ya gruplarna göre dier hastanele sevk edilirken, 54 yeni doan youn bakm hastas ise hizmet binasnda tedavi altna alnd.

PERSONEL GÖREVE çARILDI

Söndürme çalmalar sürerken, yangn sonras ve söndürme çalmalar sonrasnda oluan duman bütün katlara yayld. Yangn ve tahliye nedeniyle bütün personel çalmalara katlmak üzere hastaneye çarld.

L SALIK MÜDÜRÜ AVAR

Salk Müdürü Sait Avar, hastanede bulunan tüm hastalarn güvenli bir ekilde baka hastanelere nakil edildiini ve salk durumlarnn iyi olduunu söyledi. Avar, ksa bir süre sonra hastaneye yeniden enerji verileceini ve hastanenin çalmalarna devam edeceini de söyledi.

YANGINLA LGL AçIKLAMA

Diyarbakr Vali Vekili Dr. Ahmet Naci Helvac, Büyükehir Belediyesi Bakan Cumali Atilla, AK Parti l Bakan Muhammed Dara Akar ve Kamu Hastaneleri Birlii yetkilileri, yangn çkan Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Kadn Doum Kliniklerinin Ek Binasnda incelemelerde bulunduktan sonra basn toplants düzenledi.

ELEKTRK PANOSUNDAN

Vali Vekili Helvac, saat 17.30da hastanenin ikinci katnda iç tesisat elektrik panosundan kaynakland deerlendirilen bir yangnn çktn belirterek, 17.31de itfaiye talebinde bulunulduunu, itfaiye birimlerinin 17.34te hastaneye ulap, duruma müdahale ettiini ifade etti. Yangnn, ksa devreden kaynakl kablolarn yanmas sonucu çktn anlatan Helvac, çkan alev dalmadan hemen söndürülmütür. Ancak bina içerisinde oluan youn duman nedeniyle bina içerisinde havalandrma çalmalar balatlmtr dedi.

TEDBREN TAHLYE YAPILDI

Hastanede toplam 235 hastann tedavi gördüüne dikkat çeken Helvac, Yaanan durumdan dolay hiçbir anne, bebek, hasta yakn veya personelimiz etkilenmemitir. Olay annda toplam 181 hasta il merkezindeki dier hastanelere 112 ekipleri ve UMKE timleri tarafndan çok ksa bir sürede baarl bir ekilde transferi salanarak, hastalarmzn tedavilerinin sürdürülmesi salanmtr. 54 yeni doan youn bakm hastamzn tedavisi hizmet binamzda sorunsuz bir ekilde devam etmektedir. Tedbirden 112, AFAD ve TEDA ekipleri hastanemizde hazr bulundurulmaktadr. Gerekli kontroller yapldktan sonra bütün eksiklikler giderilerek, 9 Ekim Pazartesi günü mesai saatleri içinde hasta kabulüne devam edilmesi planlanmaktadr diye konutu.

Ana Sayfaya Git