Faciaya ramak kala

Evin deposunda çok sayıda tüp patladı, facianın eşiğinden dönüldü

Haberler 11.04.2022 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde bir evin deposunda bulunan yaklak bin adet tüpten bazlarnn patlamasyla ev alev topuna döndü. Olayda can kayb olmazken, faciann eiinden dönüldü.

TÜPLER PATLADI

Olay, Balar ilçesi Batçanakç Mahallesi Yemialan mezrasnda mesken olarak kullanlan Mehmet Ceylan isimli vatandan evinin giri katndaki depoda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir tüp bayisi yaklak bin adet piknik ve büyük ebatlarda tüpü burada muhafaza altna ald. Ölen saatlerinde gaz skmasndan dolay patlama meydana geldi. Art arda patlayan tüplerle ile depo alev topuna döndü. Köylülerin 112 komuta merkezine ihbarda bulunmasyla olay yerine Acil Salk, jandarma, Balar ve Kayapnar itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, youn çalmalar sonucu yangn söndürerek soutma çalmalarn tamamlad. Patlamada ans eseri evde kimsenin bulunmamasyla faciann eiinden dönüldü.

FACADAN DÖNÜLDÜ

Mahalle Muhtar Necat Baaran, evin Mehmet Ceylan isimli vatandan olduunu söyledi. Baaran, yaklak 3 ay önce Ceylann arkada olan bir firma sahibi, burann bo ambar olmasndan dolay rica edip tüplerini buraya getirdiini ifade etti. Muhtar Baaran, O da yok dememi. Daha sonra buray depo olarak kullanmak için ruhsat alacan söylemi. Birbirlerini bugüne dek idare etmiler. Bugün ölen vakti patlama oldu. Bin civarnda tüp deniliyor. Göz ile gördüüm kadaryla 700 civarnda tüp var. Büyük tüpler doluymu. Küçüklerde 40 civarnda doluymu. tfaiye ksa sürede müdahale ettii için köy büyük bir faciadan kurtarld dedi.

Ana Sayfaya Git