Faciaya ramak kala

OSB’deki kozmetik fabrikasında patlama meydana geldi, ardından yangın çıktı. 5 saatlık mücadeleyle kısmi olarak yangın kontrol altına alınırken, 15 kişi dumandan zehirlendi. 550 kişinin çalıştığı fabrika güle döndü.

Haberler 14.06.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kozmetik ürün üreten fabrikada çkan yangn, 5 saatlik mücadelenin ardndan kontrol altna alnd. Yangnda fabrika küle dönerken, maddi hasarn büyük olduu bildirildi. 15 kiinin dumandan zehirlendii olayda 5 kii tedavi altna alnrken, dierleri ilk müdahaleden sonra tabuncu edildi. Yangnn çk nedeni aratrlrken, Vali Ali hsan Su bölgede incelemelerde bulundu.

LLA KOZMETK FABRKASI

OSBde 2003 ylnda kurulan Lila kozmetik ürün üretimi yaplan fabrikadaki yangn dün öleden sonra yaand. Pe pee meydana gelen patlamadan sonra hzla fabrikaya yaylan yangn ihbar üzerine bölgeye çok sayda itfaiye, polis, 112 Acil Salk ve AFAD ekibi sevk edildi Fabrika çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi ald, giri ve çklar snrlandrld.

FABRKA KÜLE DÖNDÜ

Yangn bölgesine itfaiyeden 11 yangn söndürme arac, l Emniyet Müdürlüünden 8 TOMA, Jandarma Komutanlndan 2 TOMA, Sur Asayi Komando Bölüünden 1, Komando Timi 8. Ana Jet Komutanlndan 1 yangn söndürme arac ve Park Bahçe Müdürlüünden 4 su tankeri, 12 salk ekibi, 1 UMKE timi gönderildi. Diyarbakr çevik Kuvvet ube Müdürlüüne bal Arama Kurtarma (PAK) personeli yangn söndürmek amacyla müdahale etti. Burada, bölge illerden de itfaiye ekipleri takviye olarak istendi.

KMYASAL MADDELER

Fabrikadaki kimyasal maddeler nedeniyle ekiplerin yangna müdahalesi güçlükle sürdü. Yangna müdahale çalmalarna Toplumsal Olaylara Müdahale Arac (TOMA) da destek verdi. Kilometrelerce uzaklktan dumanlar gözüken yangn kontrol altna almak için ekipler, youn bir çaba içerisinde bulundu.

15 K DUMANDAN ZEHRLEND

AFADdan yaplan açklamaya göre, Salk Bakanl tarafndan olay yerine 12 ambulans ve 1 UMKE görevlendirildi. Dumandan etkilenen 15 kiiden 5i hastaneye sevk edildi. Yangna itfaiye ekiplerince müdahale edilirken, AFAD tarafndan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer kurtarma ekipleri yangn bölgesinde çalmalara destek salyor.

VAL YANGIN BÖLGESNDE

Diyarbakr Valisi Ali hsan Su, olay yerinde inceleme yapt, ilgililerden bilgi ald. Vali Su, gazetecilere yapt açklamada, OSBdeki önemli bir fabrikada yangn meydana geldiini belirterek, firmann ilk etapta yangna kendi imkanlaryla müdahale ettiini ancak söndüremeyince itfaiyeye haber verdiini söyledi.

CAN KAYBIMIZ YOK AçIKLAMASI

u anda tüm ekiplerle yangna müdahale edildiini belirten Su, çevre illerden de takviye itfaiye ekibi geleceini bildirdi. Su, ekiplerin yangn söndürmek için canla bala çaltn dile getirerek, u anda herhangi bir can kaybmz, yaralmz yok. Ufak tefek dumandan etkilenen arkadalar var ama çok önemli bir ey yok. Güzel, sevindirici taraf bu. Firmadan da içeride kimsenin olmadn, saym yaptklarn ve herkesin darda, güvende olduunu ifade ettiler. Bu da sevindirici. dedi.

5 SAAT SÜREN SÖNDÜRME

Yangn, yaklak 5 saat süren çalma sonucu kontrol altna alnd. Soutma ileri ise devam ediyor. Fabrika küle dönerken, Diyarbakr OSBnin büyük bir faciay kl pay atlatt bildirildi. Özellikle OSBnin 1. Bölgesinde yer alan ve dier fabrikalarla bitiik olan Lila Kozmetikteki hasarn büyük olduu, yaplacak incelemeler neticesinde rakamn ortaya çkaca belirtildi. Yangnn çk noktasnn fabrikann Oyal bölümünde çkt örenilirken, ilk müdahaleyi de içelerin yapt bildirildi.

çLERN TFAYE DDASI

Yaklak 550 kiinin çalt kozmetik fabrikasnda çkan yangna itfaiye ekiplerinin geç müdahale ettii iddia edildi. Burada yangnla ilgili idari, adli ve sigorta irketi tarafndan çok yönlü incelemeye alnd bildirilirken, konuya ilikin kapsaml açklamann OSB ve Diyarbakr l Valiliince yaplaca örenildi.

AK PARTLLER YANGIN BÖLGESNDE

Öte yandan, Diyarbakrdaki yerel yönetimlerin büyük bölümü yangn bölgesine takviye ekipleriyle destek verirken, AK Parti milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal ile AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak ve Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, çkan yangnda hasar gören kozmetik ürün üreten fabrikay ziyaret etti, fabrikann yöneticileri ile görüerek, geçmi olsun dileklerini iletti. Beyolu, kent için önemli bir yatrm olan fabrikada yangn çkmasndan duyduklar üzüntüyü ifade ederek, en büyük tesellinin yangnda can kaybnn yaanmamas olduunu kaydetti.

FABRKA DRONE LE GÖRÜNTÜLEND

Soutma ilemleri yaplan fabrika havadan görüntülendi. Görüntülerde fabrikann tamamen küle döndüü görüldü. Soutma ilemlerinin gece boyunca devama decei ifade edildi.

Ana Sayfaya Git