Fahiş fiyata sıkı denetim

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, piyasa gözetim ve denetimi görev ve yetkileri kapsamında fahiş fiyat artışı ve etiket denetimlerinin ilçede hız kesmeden devam ettiğini belirterek, faiş fiyat uygulayan işletmelere göz açtırmayacaklarını söyledi.

Haberler 25.09.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi Zabta ekipleri sabahn erken saatlerinde temel gda maddeleri satan i yerleri ve market zincirlerine yönelik sk bir denetimden geçirdi. Bata temel gda ürünleri olmak üzere çok sayda kalem ürünün etiket fiyat ile kasa fiyat arasnda uyum durumunu deerlendiren ekipler, yumurta, un, sv ya, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarn inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyat ile kasa fiyat arasnda fark olup olmadna, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatna baklrken, rastgele seçilen ürünler ise kasaya götürülerek fiyat karlatrlmas yapld. Sabahn erken saatlerinde ilçede yaplan denetimlerle ilgili açklama yapan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, ekiplerin etiketlerde yer alan bilgilerin doruluu ile etiket fiyat ile kasa fiyat arasnda herhangi bir fark olup olmadn kontrol ettiklerini belirterek, Fiyat etiketi yönetmeliine aykr durumun olmas durumunda iletmelere idari yaptrm uygulamaktadrlar dedi.

VATANDAIMIZI MADUR ETMEYECEZ

Yeniehir ilçesinde rutin olarak yaptklar denetimleri daha da sklatrdklarn belirten Beikci, Denetimlerimiz aralksz bir ekilde sürecektir. Asla vatandalarmzn madur edilmesine, frsatçlara ve fahi fiyat artlarna izin vermeyeceiz. Bu konuda vatandalarmzdan böylesi bir durum ile karlamalar halinde hiç vakit kaybetmeden, Yeniehir Belediyesine durumu bildirmelerini istiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git