Fail 4 kişi yargılandı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lılarca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 03.06.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde, PKK mensuplarnca bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polis memurunun ehit olduu, 5 kiinin hayatn kaybettii saldryla ilgili 4 sann yarglanmasna devam edildi.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuklu sanklar Harun D, Mustafa A. ve Nurettin C, tutuksuz yarglanan zzet Ö. ile avukatlar hazr bulundu.

çnar emniyetine saldr

Cumhuriyet savcs, mevcut delil durumu, kuvvetli suç üphesinin varl, suçun vasf ve mahiyetini gerekçe göstererek, 3 sann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Sank Mustafa A, patlamada kullanlan aracn kendisiyle herhangi bir balantsnn bulunmadn, aracn sahibinin de Nurettin C. olduunu iddia etti.

Sank Nurettin C. ise aracn kendisine ait olmadn ve patlamadan 3 gün sonrasna kadar da aracnn kendisinde olduunu öne sürdü.

Sank avukatlar da müvekkillerinin söz konusu patlamayla balantlarnn olmadn savunarak, tahliyelerini talep etti.

Talebi deerlendiren mahkeme, 3 sann tutukluluk halinin devamna karar vererek durumay erteledi.

stenilen ceza

ddianamede, sanklar Harun D. ve zzet Ö. hakknda, devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, kamu görevlisini öldürmek, kamu görevlisini öldürmeye teebbüs, tasarlayarak öldürmek, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak ve mala zarar vermek suçlarndan 7er kez arlatrlm müebbet ile 7 bin 380er yl, bombal arac satn alarak terör örgütü PKKya verdikleri öne sürülen Nurettin C. ve Mustafa A. hakknda da ayn suçlara yardm eden sfatyla katldklar iddiasyla 4 bin 140ar yla kadar hapis cezas isteniyor.

çnar lçe Emniyet Amirlii ile lojmanna 13 Ocak 2016da PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda, bir polis memuru ehit olmu, 5 kii hayatn kaybetmi, 48 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git