Faizleri sıfırlıyoruz

Başkan Beyoğlu: "Halkımızla uzlaşıyoruz, faizleri sıfırlıyoruz" Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili 7256 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra harekete geçen Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, emlak, temizlik, reklam ve ilan vergileri ile idari para cezası olan vatandaşları sevindiren bir karar aldı. 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuracak olan vatandaşların borçlarındaki faizler silinip anaparalar da yapılandırılacak.

Haberler 27.11.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baz alacaklarn yeniden yaplandrlmasyla ilgili 7256 sayl kanunun yürürlüe girmesinden sonra Diyarbakrda esnaf kesiminin en fazla olduu Balarda belediye, emlak ve çevre temizlik vergilerini de kapsayan önemli kararlar ald. Buna göre 31 Aralk 2020ye kadar belediyeye bavuracak olan vatandalarla uzlama salanarak faizler silinecek ve ana para ödemeleri için de kolaylklar salanacak.

Kanunun Resmi Gazetede yaymlanmasnn ardndan çalma balatan Balar Belediyesi, çeitli kalemlerde borcu olan vatandalar rahatlatan kararlar yürürlüe soktu. Hükümetin önemli bir kanuni düzenleme yaptn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, vatandalara ödeme kolayl saladklarn söyledi.

Yasa Balarmz için önemli bir frsat oldu

Kanunun yürürlüe girmesinden yararlanarak vatandalara baz kolaylklar saladklarn kaydeden Bakan Beyolu, Kanunun Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanarak yürürlüe girmesinden yararlanarak vatandalarmza baz kolaylklar salama karar aldk. Buna göre belediyemize olan emlak, çevre, temizlik, reklam ve ilan vergileri ile idari para cezalarnda faizleri tamamen siliyoruz. Vatandalarmzla uzlama salayarak ödeme kolayl için yaplandrma gerçekletiriyoruz. Bu devletimizin ve hükümetimizin tanm olduu af deerinde bir frsattr. Küçük çapl esnafn younlukta olduu bir ilçeyiz. Ayn zamanda pandemiden de olumsuz etkilenen vatanda saysnn fazla olduu bir ilçe konumundayz. Bu yasa Balarmz fazlasyla ilgilendiriyor. Borcu olan tüm vatandalarmz 31 Aralk tarihine kadar bu imkan deerlendirmeye davet ediyoruz. Halkmzla uzlayoruz, faizleri sfrlyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git