Feda edecek gencimiz yok

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu "Diyarbakır'da yaşayan her bir gencimize ulaşmak, onları hem bedenen hem de ruhen sağlıklı birer birey haline getirmek istiyoruz. Feda edebileceğimiz tek bir gencimiz dahi yoktur"

Haberler 09.10.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malzeme tamam, spora devam sloganyla Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kentte bulunan 24 farkl sportif branta faaliyet yürüten 201 spor kulübüne, malzeme yardmnda bulundu. 62 bin 496 spor malzemesi dün l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Münir Karalolu tarafndan küluplere datld.

TÖRENLE MALZEMELER DAITILDI

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlnn tedarik etti forma, eofman takm, spor ayakkab ve krampon, çanta ve eldiven gibi malzemeler teslimi için Amed Spor ehmus Özer Spor tesislerinde tören düzenlendi. Büyükehir Belediyesi Talaytepe Spor Merkezinde düzenlenen malzeme datm töreni stiklal Marnn okunmasyla balad. Etkinlikte, yöresel halk oyunlar ekibi ile tekvandocular gösteri yapt. Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, törende yapt konumada, Amatör Spor Haftasnn kutlu olmasn diledi.

VAL KARALOLUNDAN MESAJ

Haftay daha cokulu etkinliklerle kutlamay istediklerini fakat salgn nedeniyle alnan tedbirler kapsamnda etkinlik gerçekletirdiklerini dile getiren Karalolu, 2021de daha cokulu bir ekilde kutlamalar yapmay temenni etti.

lde 33 branta 76 bin lisansl sporcu bulunduunu ifade eden Karalolu, Belirtilen rakam, bu kadar genç nüfusu olan bir ehir için yetersiz. 255 kulübümüz var, bunu da arttrabiliriz. 57 milli sporcumuz ve önümüzdeki olimpiyatlara katlacak 4 de kota alm milli sporcumuz var. dedi.

Diyarbakrda yaayan her bir gencimize ulamak, onlar hem bedenen hem de ruhen salkl birer birey haline getirmek istiyoruz. diyen Karalolu, bu vesileyle gençleri hem kötülüklerden hem de kötü niyetli insanlardan uzak tutmay hedeflediklerini aktard.

Amatör spor kulüplerine hem spor yapacaklar mekanlarn inas hem de malzeme tedarii noktasnda desteklerini sürdüreceklerini kaydeden Karalolu, Türkiyede bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere gençlik ve spor faaliyetlerine büyük önem verildiini aktard.

SPORDA ALT YAPININ GÜCLENMES

Son dönemde hem Diyarbakrda hem dier ehirlerde spor alt yapsnda tesislemenin arttna iaret eden Karalolu, unlar kaydetti:

Önümüzdeki dönemde Diyarbakrda hem Gençlik ve Spor Bakanlmz hem Büyükehir Belediyemiz hem Valiliimiz hem de kaymakamlklarmz, belediyelerle spora, sporcuya ve spor tesislerine destek olmaya devam edecek. çünkü bizim feda edebileceimiz tek bir gencimiz dahi yok. Pandemiden çkma sürecine bal olarak faaliyetlerimizi arttrmaya devam edeceiz.

Törende daha sonra malzeme datm yapld, hatra fotoraf çekildi.

Törene, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Bakan, TFF cra Kurulu üyesi ve Bakan Vekili Ali Dümez, Türkiye Yüzme Federasyonu Bakan Erkan Yalçn, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Fuat Güney, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, kaymakamlar, kamu kurumlarnn temsilcileri ve amatör sporcular katld.

Ana Sayfaya Git