Fetih marşı ödülleri!

Diyarbakır Fetih Marşı Güfte Yarışması"nda dereceye girenler ödüllendirildi

Haberler 30.05.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Fethinin 1383. yl dönümü münasebetiyle Türkçe ve Kürtçe düzenlenen Diyarbakr Fetih Mar Güfte Yarmasnda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Büyükehir Belediyesi tarafndan Diyarbakrn slam Ordular tarafndan fethedilmesinin 1383. yl etkinlikleri kapsamnda düzenlenen yarmada dereceye girenler için Kurunlu Camisi Meydannda tören yapld.

ÖDÜLE DEER GÖRÜLEN

slamiyet, slam medeniyeti, Bar, Diyarbekir, Fetih, Fethin sembolleri, Hazreti Süleyman, Sahabe, Kutlu nesil kavram ve konularn barndran eserlerin yer ald yarmada, Türkçe kategorisinde brahim ama Diyarbakr Fethi ile birinci, Ahmet Tanyldz Fetih Destan ile ikinci, Mehmet Gülsever Kutlu Fetih eseri ile üçüncü oldu.

KÜRTçE KATEGORSNDE

Kürtçe kategorisinde ise Bilal Güler Fethe Mubarek ile birinci, Mustafa Turan Selam Ey Diyarbekir ile ikinci, Hamit Öztekin Fetha Mubin eseri ile üçüncü oldu.

Beste yarmasnn kazanan ise Türkçe kategorisinde Mehmet Ali Ouz, Kürtçe de ise Bilal Güler oldu.

Büyükehir Belediyesi ve Eitim-Bir-Sen ibirliiyle gerçekletirilen yarmada ilk üçe giren güftelerin sahipleri de ödüllendirildi.

Büyükehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi tarafndan ortaklaa düzenlenen Kuran- Kerimi güzel okuma yarmas da sonuçland.

ÖDÜLLERN ALDILAR

Kadnlar kategorisinde Safa Merve Yaman birinci, Merve Kazaylek ikinci, Züleyha Karadeniz üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise Zülfü Kayaalp birinci, Muhammed Emin Yakut ikinci, Mehmet Kaplan üçüncü oldu. Yarmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git