FETÖ ile irtibatlı 26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıld

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı nedeniyle 26 hakim ve savcıyı meslekten uzaklaştırdı.

Haberler 11.07.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HSK Genel Kurulunca yaplan deerlendirimeler sonucunda, çözümlenen ByLock içerikleri, savclk soruturmalarnda elde edilen sonuçlar, mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletiim, ankesörlü örgütsel ardk arama, HSK müfettilerinin tespitleri ve etkin pimanlk hükümlerinden yararlananlarn anlatmlar dikkate alnarak 26 hakim ve savcnn FETÖ ile irtibat, iltisak ve münasebeti bulunduu kansna varld.

HSK 2. Dairesinde, FETÖ ile irtibat, iltisak ve münasebeti belirlenen hakim ve savclarn durumu görüüldü.

ncelemenin ardndan 26 hakim ve savcnn, FETÖ ile irtibat, iltisak ve münasebet nedeniyle Hakimler ve Savclar Kanununun 77. maddesi gereince görevden uzaklatrlmalarna karar verildi.

Kanunun 77. maddesi, Hakknda soruturma yaplan hakim ve savcnn göreve devamnn, soruturmann selametine yahut yarg erkinin nüfuz ve itibarna zarar vereceine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklatrlmasna karar verilebilir. hükmünü içeriyor.

Hakim ve savclarn, haklarndaki müfetti raporu tamamlandktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminin ardndan yaanan süreçte HSK tarafndan haklarnda örgüt üyeliinden ilem yaplan yaklak 4 bin hakim ve savc meslekten ihraç edilmiti.

Ana Sayfaya Git