Fetö'da Yeni Deliller Var!

Güre, "FETÖ soruşturmaları çok büyük bir oranda tamamlandı. Davaları açılması gerekenler açıldı. Bundan sonra FETÖ ile ilgili yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam ediyoruz"

Haberler 04.09.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, FETÖ soruturmalar çok büyük bir oranda tamamland. Davalar açlmas gerekenler açld. Bundan sonra FETÖ ile ilgili yeni deliller elde edildii sürece operasyonlara devam ediyoruz. Biriken geçmiten kalan bir soruturmamz kalmad diyebiliriz. Terör örgütü PKK ile ilgili olarak da devletin genel konsepti anlamndaki büyük mücadelesine biz de yarg olarak büyük destek veriyoruz. dedi.

Kent özelinde bata FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine operasyon, soruturma ve kovuturmalar yönünden ciddi baar elde edildiini vurgulayan Güre, bu baarnn hem kurum içi hem kurumlar arasndaki uyumdan kaynaklandn dile getirdi. Yargda süre artnn bugün itibaryla resmen baladn hatrlatan Güre, Bu Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin adil yarglanma, makul sürede yarglanma kstaslarna büyük katk salayacak bir uygulama olarak geçiyor. Belli bir süre ihtiyac var altyap ihtiyac olabilir, tamamlandnda ve tam anlamyla uygulanmaya baladnda devrim niteliinde bir uygulama olacak.

Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, FETÖ/PDY soruturmalarnn çok büyük bir oranda tamamlandn ifade ederek, Davalarn açlmas gerekenler açld, takipsizlik karar verilmesi gerekenler verildi. Bundan sonra FETÖde yeni deliller elde edildii sürece operasyonlara devam edilecek. Biriken, geçmite kalan bir soruturmamz kalmad dedi.

Diyarbakrda yeni adli y hakim, savc, avukat ve adliye personelinin katlmyla adliye bahçesinde düzenlenen törenle açld. Törenden sonra düzenlenen resepsiyona, Vali Hasan Basri Güzelolu, Cumhuriyet Basavcs Kamir Erkut Güre, 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Sinan Yayla, Baro Bakan Ahmet Özmen ve çok sayda davetli katld. Basavc Güre, basn mensuplarna Diyarbakrda sürdürülen terör soruturmalar hakknda açklamalarda bulundu.

TERÖR ÖRGÜTLERNE KARI çOK ÜST DÜZEY BAARI SALANDI

Basavc Kamil Erkut Güre, Diyarbakrda terör örgütlerine yönelik baarl operasyonlar yürütüldüünü ifade ederek, Geçtiimiz süre içerisinde geldiimiz aamaya baktmzda, terör operasyonlar yönünde Diyarbakr özelinde FETÖ, PKK bata olmak üzere tüm terör örgütlerine kar çok üst düzey baar saland. Hem operasyonlar, hem soruturmalar hem de kovuturmalar yönünde çok ciddi baarlar elde edildi. Bundan memnuniyet duyuyoruz dedi.

TERÖR OPERASYONLARINV BÜYÜK DESTEK VERYORUZ

Diyarbakrda, FETÖ soruturmalarnn çok büyük bir oranda tamamlandnn bilgisini veren Basavc Güre, Davalar açlmas gerekenler açld, takipsizlik karar verilmesi gerekenler verildi. Bundan sonra FETÖdEa yeni deliller elde edildii sürece operasyonlara devam ediyoruz. Biriken, geçmite kalan bir soruturmamz kalmad. PKK terör örgütü operasyonlar ilgili olarak da, devletin büyük mücadelesine yarg olarak biz de büyük destek veriyoruz. Büyük bir baar elde edilmi durumda. Soruturmalar somut delillerle desteklenerek, davalar hzl bir ekilde açlp, yarglama ksa sürede yaplacak halde açlyor. Mahkemede hakimler, kovuturma süreçlerini olabildiince ksa tutarak, ksa sürede bitirerek sonuçlandrmaya varyorlar. Bu, devletin terörle mücadelesinde hukuki bir görüntüsüdür. Soruturma ve kovuturmann hzl olmas, yaplan mücadele açsndan da önemli bir sonuçtur diye konutu.

YEN ADLYE BNASININ çALIMALARI SÜRÜYOR

Diyarbakrda, yeni adliye binasnn yapmna devam edildiini anlatan Basavc Kamil Erkut Güre, Diyarbakrn yaanlabilir hale gelmesinde yarg olarak üzerlerine düeni yapmaya gayret ettiklerini söyledi. Diyarbakrllarn hak ettii huzura kavumalarn istediklerini söyleyen Güre, Diyarbakrda yarg hizmetlerinin daha kaliteli yaplmas açsndan bir katk anlamnda yeni adliye binasnn çalmalarn devam ettiriyoruz. Diyarbakr, büyüyen gelien bir kenttir. Bununla beraber hukuki sorunlar da artan bir kent dedi.

Ana Sayfaya Git